dijous, 8 setembre, 2016
La prova constarà de dos circuits, un de 13km i 600m de desnivell i un altre de 28km i 1700m de desnivell, i comptarà amb el suport de 120 voluntaris en l’organització

Aquest diumenge 11 de setembre es disputa la Cursa de Muntanya Vila de Falset, una prova que arriba enguany a la 10 edició plena de novetats, amb l’objectiu de fer-la encara més atractiva per als corredors de muntanya.

La cursa, que forma part del Circuit de Curses de les Terres de l’Ebre, manté els dos recorreguts, tot i que aquests presenten força canvis. En el cas del recorregut llarg, aquest passa dels 22km d’anteriors edicions als 28km de la present edició. El circuit és totalment nou, i incorpora trams que travessen la Mola de Colldejou i Llaberia i una cronoescalada entre el Coll del Guix i la Miranda de Llaberia. Amb tots aquest canvis en el traçat, s’endureix una prova en la qual el desnivell positiu acumulat serà de prop de 1700m.

En el cas del recorregut curt, es manté la distància dels 13km, però en canvia el traçat. Entre altres, els participants d’aquesta prova s’enfrontaran per primer cop a una cronoescalada des del Pla del Castanyer de Sant Gregori fins al Grau de les Torres, un tram d’ascens força dur que contribuirà a què el desnivell positiu acumulat se situï al voltant dels 600m. D’altra banda, el recorregut curt de la Cursa de Muntanya Vila de Falset formarà part per primera vegada del calendari junior del Circuit de les Terres de l’Ebre.

El tret de sortida de la Cursa de Falset serà a les 8h per als participants que s’enfrontin a l’exigent traçat del circuit llarg, i a les 8:30h per als qui optin pel circuit curt, menys exigent però que també posarà a prova les cames dels corredors i corredores. En tots dos casos, la línia de sortida i arribada se situarà al Pavelló poliesportiu de Falset.

Hores d’ara (dijous al matí), són un centenar els corredors inscrits a la cursa llarga i uns 180, comptant els participants júniors, els que s’han apuntat a la cursa curta.

Més enllà de les xifres d’inscrits, quilometratges i desnivells, hi ha una altra dada sense la qual seria pràcticament impossible organitzar la Cursa de Muntanya Vila de Falset. I és que són uns 120 voluntaris els que any rere any contribueixen a què aquesta prova sigui molt ben valorada pels corredors i corredores que s’hi donen cita.

Foto: Cursa de Muntanya Vila de Falset

En cas d'emergència ...
informació de contacte ►