dilluns, 15 febrer, 2016
Dirigida per Israel Solà, és una comèdia intel·ligent que permet establir una mirada crítica a la societat i el món laboral actuals

El proper diumenge 21 de febrer, els reconeguts actors Lluís Marco i Pau Vinyals pugen a l’escenari de L’Artesana l’obra “Zona Franca”, un dels plats forts de la programació d’hivern del teatre de Falset. Dirigida per Israel Solà en base al text de David Desola, “Zona Franca” és una comèdia intel·ligent que permet establir una mirada crítica a la societat actual, una obra divertida, entranyable i alhora reflexiva sobre les penúries i la falta d’horitzons per als joves en el món laboral.

L’impecable tête a tête de Lluís Marco i Pau Vinyals ens presenta un home a punt de jubilar-se, el senyor Mañé, que té cinc dies per instruir al seu jove aprenent, el Nin. Li ha d'ensenyar com ha d'encarregar-se del magatzem pel que ha vetllat durant més de vint-i-nou anys. Però el Nin farà que s’adoni que aquella feina que semblava normal i corrent té alguna cosa estranya, doncs no hi ha res a dins del magatzem ni tampoc sembla que s'hi acosti cap camió a descarregar-hi material.

Lluís Marco ha definit l’obra com “un combat generacional, en clau d'humor extraordinari, però amb uns pensaments al darrere que fan veure que la vida és una espiral constant, mai torna al mateix lloc però sí que roda i sempre fa una volteta més”.

Zona Franca s’ha representat en diversos països amb gran èxit de crítica i públic, com també ha estat a Catalunya gràcies a l’excel·lent posada en escena de Marco i Vinyals.

Carlos Brull, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Falset, remarca que “volem que el teatre català, en el qual hi ha molt de talent, tingui cabuda a la programació de L’Artesana”. “Pensem que l’oferta cultural de Falset i el Priorat ha de ser de qualitat i diversa, i creiem que Zona Franca i la resta de propostes de la programació, ja siguin concerts, cinema, teatre i altres espectacles, contribueixen a assolir aquest objectiu” conclou Brull.

“Zona Franca” es representarà el diumenge 21 de febrer a les 18h. El preu de l’entrada anticipada (es pot adquirir a l’Ajuntament) és de 10€. El preu a taquilla és de 12€.