dilluns, 31 juliol, 2017
> En aquesta urbanització s’hi han substituït un total de 120 punts de llum (de 150 watts i de vapor de mercuri) per llums LED de 30 watts, dels quals 24 estan situats en el Passeig del Tancat

L’Ajuntament de Falset segueix endavant amb la renovació dels fanals i el sistema lumínic amb la idea de guanyar en eficiència, contribuir a l’estalvi energètic i millorar el subministrament elèctric on s’havia quedat obsolet. Justament ara, el projecte ha entrat en la seva fase final a la urbanització del Tancat després de la substitució de més d’un centenar de punts de llum antics per altres de baix consum.

Concretament, en aquesta urbanització s’hi han substituït un total de 120 punts de llum (de 150 watts i de vapor de mercuri) per llums LED de 30 watts, dels quals 24 estan situats en el Passeig del Tancat, que és la seva principal artèria. En paral·lel, s’ha procedit a la substitució del quadre d'interruptors i proteccions elèctriques (que s’havia quedat obsolet i emetia sorolls molestos per als veïns) i que permetrà reduir la potencia contractada amb la companyia elèctrica, que passarà de 20 kilowatts a 6,5 kw, aproximadament.

Tot plegat, segons càlculs municipals, representarà un estalvi anual d’uns 6.000 euros, aproximadament, en la factura elèctrica de l’Ajuntament, amb la qual cosa està previst que la inversió que ara s’ha dut a terme pugui estar amortitzada en uns divuit mesos.

El pressupost de l’Ajuntament per al 2017 ja preveia una partida de 25.000 euros amb la idea d’anar substituint progressivament els actuals llums per altres lluminàries de baix consum en diversos carrers del nucli urbà. Tot plegat representa un salt endavant en tots els sentits pel que fa al sistema d’il·luminació i a l’estalvi energètic. 

En aquest sentit, la primavera passada, ja es va dur a terme la renovació dels fanals i el sistema lumínic de bona part de l’antiga carretera N-420 al seu pas pel municipi, després que el Ministeri de Foment traspassés la seva titularitat a l’Ajuntament justament aquest any. Fruit d’aquest acord, s’han pogut renovar per complet els fanals i les lluminàries en bona part de l’antiga N-420. De la mateixa manera, al llarg de 2016, ja es va materialitzar la substitució dels catorze fanals dels tres carrers que conformen els Corredors. 

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

Termini per a presentar instàncies fins al 23 de julilol de 2018 

Del 16 de juny al 12 de setembre

Matins
De dilluns a divendres de 10 a 14h.
Tardes
Dimarts de 16 a 20h.

Dissabte tancat

Termini per a presentar instància fins al 30 de julilol de 2018.

Consulta el calendari de cobrament d'Impostos i Taxes de l'any 2018 (Taxes i preus públics, Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, IBI Urbana, IBI Rústica, IAE i Subministrament d'aigua).