dimecres, 20 desembre, 2017
L’obra d’aquesta prestigiosa il·lustradora i dissenyadora filla de Falset pot veure’s avui dia en ciutats d’arreu del món

La dissenyadora i il·lustradora Marina Capdevila, coneguda internacionalment pels seus murals urbans de grans dimensions, pinta aquests dies la façana lateral d’una casa a Falset, en allò que és la seva primera obra mural en el poble que la va veure néixer. L’street art de Marina Capdevila (Falset, 1985) pot veure’s, avui dia, en ciutats d’arreu del món: Estats Units, Itàlia, Mèxic, Austràlia i Brasil, entre d’altres.

La iniciativa que l’artista comptés amb una obra de grans dimensions al seu poble va partir de l’Ajuntament de Falset i de la pròpia Capdevila. “Nosaltres, com Ajuntament, entenem que és un luxe comptar amb artistes de la vàlua internacional de la Marina i que, per tant, el més normal és que la seva obra també pugui veure’s a Falset”, afirma l’alcalde, Jaume Domènech. Marina Capdevila ha reiterat aquests dies que li fa una especial il·lusió pintar en el seu poble, tenint en compte que , que sempre ha dit que bona part de la seva inspiració creativa té el seu origen a Falset i la seva gent.

La façana lateral (d’uns 10 metres d’alçada x 6 d’amplada) que Marina Capdevila pinta aquesta setmana està ust davall del castell, al carrer del Malanyet, un dels barris antics i populars de la població. L’artista ha manifestat que: Si res no passa, la previsió és que el mural quedi enllestit el mural a final d’aquesta setmana, finançat íntegrament per l’Ajuntament.

Marina Capdevila

Després d'estudiar Belles Arts a Barcelona, Marina Capdevila es va traslladar a Rotterdam per fer Erasmus a l'Acadèmia de Willem de Kooning i va treballar a Wallis & Mosman i Studio Piraat com a dissenyadora gràfica. De tornada a Barcelona, va estudiar un Màster d'Il·lustració Creativa a l'escola Eina i, després, ja va començar la seva carrera com a il·lustradora autònoma treballant en publicitat i desenvolupant el seu treball personal en el seu estudi.

Hem pogut veure el seu treball en projectes publicitaris de marques com Reebok, Zara, Bershka, Movistar, Estrella Damm, TV3, Freixenet o en murals en diferents llocs com Florida, Nova York, Califòrnia, Suïssa, Mèxic, Itàlia, Canadà, Països Baixos, Regne Unit Regne, Àustria, Espanya...

El que inspira Marina és la bellesa que no segueix els cànons estètics habituals com a persones grans, personatges intemporals perduts en una societat que els costa d’entendre. La seva musa és la seva àvia. El que vol comunicar amb les seves obres d'art és el desig d'arribar a la vellesa amb plena vitalitat. Els recursos d'exageració i ironia són punts clau en les seves creacions, així com una poderosa carta de colors combinada amb un suau ombrejat inspirat en la tècnica renaixentista de l’sfumato.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

Prova de coneixement de la llengua catalana de nivell B, el dia 14 de novembre a les 10 hores.

Primer exercici el dia 16 de novembre a les 10:00 hores. 

Consulta el calendari de cobrament d'Impostos i Taxes de l'any 2018 (Taxes i preus públics, Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, IBI Urbana, IBI Rústica, IAE i Subministrament d'aigua).