dissabte, 4 agost, 2018
L’Ajuntament lamenta una nova desviació d’aigües cap a Riudecanyes quan la situació del riu i l’embassament de Siurana és alarmant

L’Ajuntament de Falset vol mostrar el seu ple rebuig al segon transvasament d’aquest estiu del pantà de Siurana al de Riudecanyes, efectuat entre ahir i avui, i que ha representat tornar a deixar l’embassament de Siurana en un 14% de la seva capacitat mentre que la de Riudecanyes se situa al voltant del 50%. L’alcalde de Falset, Jaume Domènech, afirma que “és una veritable vergonya que quan la situació del riu Siurana i del seu embassament és alarmant i el Priorat mostra la seva preocupació fermament, segueixin fent-se transvasaments com si aquí no passés res amb el beneplàcit i el consentiment de l’Agència Catalana de l’Aigua i de la Generalitat de Catalunya”.

L’alcalde de Falset, Jaume Domènech, opina que “és evident que hi ha uns ajuntaments, uns interessos i un territori als qual l’administració fa més cas que al conjunt dels ajuntaments, els ciutadans i els agricultors del Priorat”. Alhora, ha ratificat el compromís de l’Ajuntament en la lluita per mirar de “capgirar la política hídrica de la comarca, que tolera que un 95% de les aigües del riu Siurana es transvasi cap a l’embassament de Riudecanyes mentre que a la comarca del Priorat, que coincideix amb la conca natural del riu, hi hagi pobles que passem set”.

L’Ajuntament de Falset ja va aprovar una moció en defensa del riu Siurana, en considerar que la situació és greu i que es tracta d’un afer comarcal. “Tots els municipis del Priorat hem de ser conscients que aquest no és un problema exclusiu d’un poble o d’un altre, sinó que és un problema de tots els municipis i de tots els seus habitants”, afirma l’alcalde. En opinió de Domènech, “és inexplicable que els pobles de la conca del riu Siurana patim set i veiem com els aqüífers se’ns assequen i no es recarreguen, com és el cas de Falset, mentre que l’aigua se’n va cap a una altra conca que, en aquests moments, té al seu abast altres fonts de subministrament”. 

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

L'Ajuntament de Falset celebrarà aquest divendres 15 de febrer un Ple Municipal Extraordinari. L'ordre del dia és el següent:

1. Expedient 231/2019. Procediment Genèric Moció
2. Expedient 156/2019. Procediment Genèric Moció
3. Expedient 80/2019. Elaboració i Aprovació del Pressupost 2019

Consulta el calendari de cobrament d'Impostos i Taxes de l'any 2019 (Taxes i preus públics, Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, IBI Urbana, IBI Rústica, IAE i Subministrament d'aigua).

Agenda

22
febr.
Presentació del llibre "El Conflicte entre el paisatge i l'energia eòlica", a càrrec del Sergi Saladié a la Biblioteca municipal Salvador Estrem i Fa al c. Baix, 41 de Falset.