dijous, 28 setembre, 2017
El ple celebrat ahir va ratificar que les diverses obres previstes s’iniciaran abans de final d’any amb l’objectiu que estiguin enllestides abans del 30 de juny de l’any que ve

L’Ajuntament de Falset va aprovar ahir, en un ple extraordinari, la resolució de les al·legacions presentades als diversos projectes que el municipi ha d’iniciar abans de final d’any en el marc del Pla de barris. El govern municipal ha tingut en compte algunes de les al·legacions presentades, amb la qual cosa s’introdueixen modificacions en diversos dels projectes. Alhora, l’Ajuntament accepta una rebaixa d’un 10% de la quota de les contribucions especials que correspon als veïns afectats.

Un cop tancat el període d’al·legacions i dutes a terme les reunions informatives amb els veïns dels diversos carrers afectats per les obres, el govern municipal ha vist amb bons ulls fer canvis en el plantejament inicial d’alguns dels projectes. Un dels que se sotmet a modificacions importants és el que s’impulsa al carrer de l’Era. Així, si inicialment es projectava un carrer de doble direcció i amb l’estacionament prohibit, finalment la circulació tindrà un únic sentit, es permetrà l’aparcament i s’ampliaran les voreres amb la idea de dotar de més espai els vianants.

Un altre canvi important afecta el projecte de la Casa Pàmies. Si en un principi es preveia el seu enderrocament, l’Ajuntament ha decidit finalment mantenir en peu l’edifici i reformar-lo per tal que aculli, en un futur, l’Escola de música. “Ens hem vist obligats a fer aquest canvi de rumb perquè la Casa Pàmies està protegida com a Bé d’Interès Urbà i cal que mantinguem la seva estructura, no tenim cap altra solució a curt termini”, explica Jaume Domènech, alcalde de Falset. Per fer possible l’enderrocament de Casa Pàmies, caldria una modificació de les actuals normes urbanístiques, fet que endarreriria el projecte sine die.

Altres al·legacions que s’han tingut en compte són l’aprovació de partides econòmiques per a vigilància arqueològica en els treballs de la Plaça de Sant Jordi, d’una banda, i per a l’assessorament en la necessària preservació dels arbres de Cal Magriñà, darrera de la biblioteca, a l’hora de construir la passarel·la que unirà l’Euterpe i el barri del Malanyet.  

En el ple d’ahir, Domènech va insistir en el fet que “hem volgut escoltar tothom i, en la mesura que ho hem cregut positiu, hem incorporat els suggeriments i al·legacions que ens han fet els falsetans”. En aquest sentit, l’Ajuntament va anunciar –com ja va comunicar als veïns afectats en les diverses reunions informatives mantingudes– que rebaixa les contribucions especials de què s’han de fer càrrec els veïns fins a un 10% (en relació a la quantitat que se’ls havia notificat per carta). D’aquesta rebaixa se’n farà càrrec l’Ajuntament a compte de les finances municipals. “Creiem que és de justícia que hi hagi contribucions especials a càrrec dels veïns perquè a Falset la majoria de carrers s’han finançat d’aquesta manera, però alhora sabem posar-nos a la pell dels veïns i volem que tothom estigui còmode”, afirma Domènech.

En aquest sentit, en el ple d’ahir també es va anunciar que l’Ajuntament ja ha parlat amb BASE (que gestiona la recaptació de tributs) per tal que els veïns tinguin totes les facilitats possibles a l’hora d’afrontar el pagament de les contribucions que els pertoquin, ja sigui via finançament, fraccionament, etc.

Pel que fa al termini d’inici i execució de les obres, la previsió municipal passa per què l’adjudicació de les obres es faci al mes d’octubre i que al novembre puguin iniciar-se. En tots els casos esmentats, els treballs hauran d’estar finalitzats i certificats abans del 30 de juny de l’any que ve. 

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

Termini per a presentar instàncies fins al 23 de julilol de 2018 

Del 16 de juny al 12 de setembre

Matins
De dilluns a divendres de 10 a 14h.
Tardes
Dimarts de 16 a 20h.

Dissabte tancat

Termini per a presentar instància fins al 30 de julilol de 2018.

Consulta el calendari de cobrament d'Impostos i Taxes de l'any 2018 (Taxes i preus públics, Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, IBI Urbana, IBI Rústica, IAE i Subministrament d'aigua).