divendres, 24 març, 2017
Renovació del sistema d’il·luminació a l’antiga N-420 al seu pas pel poble, millora del ferm del camí de les Esplanes i instal·lació d’una rotonda a la plaça Antoni Vilanova

L’Ajuntament de Falset ha impulsat aquest mes de març diverses obres al municipi. El canvi de fanals a l’antiga N-420 al seu pas pel centre del poble, la instal·lació d’una rotonda davant la plaça Antoni Vilanova i la millora del ferm del camí de les Esplanes, són  els treballs que es duen a terme.

En el cas del Camí de les Esplanes, l’objectiu és millorar-ne el ferm, atès que estava en molt mal estat. La renovació del paviment començarà en qüestió de quinze dies, tot i que aquesta mateixa setmana ja s’han executat alguns treballs de formigonament en el barranc que travessa el camí. És la Generalitat qui s’encarrega del finançament de l’obra. La previsió és que els treballs de renovació del ferm, un cop comencin, es prolonguin durant una setmana. Tot i això, no està previst el tall de la circulació de manera absoluta, i es preveu que tan sols es produeixin talls puntuals, permetent el pas de manera alternativa.

Pel que fa a la implantació d’una rotonda de la plaça de les Escoles, l’Ajuntament ha optat per aquesta fórmula amb la idea de millorar el trànsit i la seguretat en aquest punt. La rotonda s’ha senyalitzat amb pilons. De fet, tot i no que s’hagi materialitzat fins ara, un bon nombre de conductors ja usaven com a rotonda improvisada l’ampli espai que suposa la confluència de l’antiga N-420 al seu pas per Falset i el punt de partida de la carretera de Gratallops, amb la qual cosa la rotonda tan sols significa fer palès allò que ja era un hàbit viari per a un elevat nombre de conductors. Aquesta intervenció viària també s’ha aprofitat per reordenar el trànsit a la Rambla del Tancat, de manera que s’hi circuli d’una manera més lògica.

Aquest mes de març també s’ha iniciat la renovació dels fanals i el sistema lumínic de bona part de l’antiga carretera N-420 al seu pas pel municipi, després que el Ministeri de Foment hagi traspassat la seva titularitat a l’Ajuntament justament aquest any. Fruit d’aquest acord, es renoven per complet els fanals i les lluminàries entre el tomb de l’antiga N-420 i la benzinera, mentre que de la benzinera fins a l’antiga Creu Roja tan sols es canvien les lluminàries. Paral·lelament, les obres s’aprofiten per millorar el subministrament elèctric a la zona, que s’havia quedat obsolet.

Tot plegat representa un salt endavant en tots els sentits pel que fa al sistema d’il·luminació de l’antiga N-420. Tan sols en termes d’estalvi energètic, la instal·lació de lluminàries LED implicarà un estalvi anual al municipi de 2.316 € (aproximadament), segons els càlculs que ha fet l’Ajuntament. Alhora, però, també cal tenir en compte que l’execució de les obres es fa gairebé a cost zero per al municipi, ja que és Foment qui es fa càrrec de les despeses arran de l’acord al qual es va arribar amb el consistori. L’Ajuntament calcula que el cost total d’aquestes obres per a les arques municipals serà tan sols de 1.900 € (bàsicament, en formigó), sense tenir en compte les hores de treball de la Brigada.

En virtut de l’acord amb Foment, també està previst la millora de la il·luminació de les rotondes d’accés al municipi i l’adequació d’un mirador a l’actual N-420 a l’alçada de la Roca Roja.