dimarts, 11 desembre, 2018
El projecte, que continua en marxa, ha consistit en la instal·lació de llums LED en espais públics carrers i edificis municipals

L’Ajuntament de Falset ha dut a terme els últims anys una inversió per millorar l’eficiència energètica en els espais i l’enllumenat públic, que a dia d’avui ja ha representat un estalvi de 38.477 euros en la factura de la llum que paga el municipi. Alhora, les mesures implantades eviten l’emissió a l’atmosfera de 31 tones de CO2 cada any.

Segons Josep Rull, regidor de Serveis de l’Ajuntament, “el projecte continua endavant, amb la idea de millorar el subministrament en els casos en els quals s’ha quedat obsolet, però també reduir l’impacte ambiental, guanyar en eficiència i contribuir a l’estalvi energètic, amb el conseqüent estalvi econòmic que això implica per a les arques municipals”.

Les mesures aplicades han consistit, bàsicament, en la instal·lació de llums amb tecnologia LED, que, en tots els casos, porten incorporats un regulador que permet ajustar-ne la intensitat i el seu consum segons les hores del dia.

Els llocs públics on s’ha actuat són els següents: urbanització del Tancat, carrers del nucli antic i dels Corredors, plaça de la Quartera, Biblioteca Salvador Estrem i Fa, i Col·legi Antoni Vilanova.

En aquests moments ja hi ha planificades altres actuacions similars, de manera que, en els propers mesos, gairebé el 80% dels carrers del municipi ja comptaran amb lluminàries amb tecnologia LED.

Pel que fa al cost de totes les intervencions que fins ara s’han dut a terme, ascendeix a un total de 42.986 euros, amb la qual cosa és evident que la inversió gairebé ja ha estat recuperada, tenint en compte que l’estalvi acumulat (a data 15 de setembre de 2018) és de 38.477 euros. Un estalvi en la facturació que és fruit d’una davallada del consum en els espais i carrers esmentats de 171.259 kilowats d’electricitat.

Per exemple, en el cas del Col·legi Antoni Vilanova s’han passat de pagar 13.932 euros anuals a un total de 5.618. En el cas de la la Quartera, el preu de mantenir la plaça il·luminada s’ha reduït, en dos anys, de 13.932 euros anuals als 5.618 d’aquest 2018.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

L’Associació Musical “Vila de Falset” en col·laboració amb l’Ajuntament de Falset, organitza del 22 al 27 de juliol a Falset el I Curs Internacional de Clarinets. El curs el duran a terme Selvadore Rähni, Miquel Àngel Marín i Tuuli Rähni.

Agenda

24
maig
Presentació del llibre Alguns ocells muts d'Óscar Palazón. Amb Toni Orensanz i postres de Músic. A la Biblioteca municipal i comarcal Salvador Estrem i Fa, al c. de Baix 41 de Falset.