dimecres, 21 març, 2018
Enguany, en el marc de la Llei de Barris, està prevista la substitució d’uns 80 punts llum al casc antic

L’Ajuntament de Falset prossegueix amb el pla de renovació del sistema lumínic i d’eficiència energètica iniciat aquesta legislatura. A la substitució de catorze fanals dels tres carrers dels Corredors, al llarg del 2016, cal sumar-hi la renovació dels fanals de bona part de l’antiga carretera N-420 al seu pas pel nucli urbà i les actuacions dutes a terme a l’Escola Antoni Vilanova, la rambla del Tancat, la biblioteca i la plaça de la Quartera, executades durant el 2017 i principis d’aquest 2018.

Segons Josep Rull, regidor de Serveis de l’Ajuntament, “la idea no és únicament millorar el subministrament en els casos en els quals s’ha quedat obsolet, sinó guanyar en eficiència i contribuir a l’estalvi energètic, amb el conseqüent estalvi econòmic que això implica per a les arques municipals”.

En aquest sentit, la rendibilitat de les mesures empreses i projectades és molt significativa. En el cas de l’Escola Antoni Vilanova, la substitució dels tubs fluorescents per leds suposa un estalvi d’uns 5.600 euros anuals, un estalvi que equival a l’import de l’actuació, comptant els costos del material i de mà d’obra.

La substitució de les antigues lluminàries del Tancat per lluminàries de tecnologia led representa també un estalvi econòmic de 5.600 euros anuals.

Pel que fa a la Biblioteca, l’estalvi anual, d’uns 1.700 euros, ha estat el mateix que el cost total de substituir els fluorescents per llums led.

Per últim, la instal·lació de tecnologia led de la plaça de la Quartera permetrà estalviar al voltant de 3.500 euros l’any, gairebé la meitat de les despeses derivades d’aquesta mesura, uns 7.560 euros.

En el que queda de 2018, l’Ajuntament seguirà duent a terme millores en l’enllumenat públic que contribuiran a l’eficiència i estalvi energètic. En el marc de la Llei de Barris, se substituiran una vuitantena de punts llum al casc antic abans del juny, i gràcies al Pla d’Acció Municipal de la Diputació de Tarragona s’han previst actuacions per a finals d’any a la carretera de Reus, el polígon industrial la Sort dels Capellans, l’aparcament de l’Artesana i la Sènia del Padró.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Agenda

29
Mar
Xerrada: La gestió emocional, a càrrec de la psicòloga Rosa Barceló i amb l'Associació de dones de la Quartera. A la Biblioteca municipal Salvador Estrem i Fa, c. baix 41 de Falset.
30
Mar
Taller familiar: juguem amb la realitat augmentada, amb la col·laboració de Ma. Josep Clua. A la biblioteca municipal Salvador Estrem i Fa, c. baix 41 de Falset. Places limitades.