dimarts, 27 febrer, 2018
Les obres del Pla de barris, la preocupació per la sequera i el nou museu en van ser alguns dels temes principals

Una reunió de poble celebrada per l’Ajuntament de Falset ha servit per informar els ciutadans de l’evolució dels diferents projectes municipals, alhora que s’han posat damunt la taula diversos assumptes d’actualitat. La preocupació que s’arrossega per la falta de pluja, el projecte del nou museu de Falset i comarca i com avancen les obres actualment en curs incloses en en el Pla de barris, van ser alguns dels temes que es van abordar al llarg de la reunió, que va tenir lloc divendres passat al vespre.

Pel que fa a les obres incloses en la Llei de barris, l’alcalde, Jaume Domènech, va informar els presents que els treballs avancen a bon ritme, tot i que en alguns casos pateixen un retard d’una o dues setmanes. Les actuacions que ara mateix ja es duen a terme afecten els carrers del Malanyet, Torroja i de l’Era, la plaça de Sant Jordi i l’entorn de Cal Magriñà i Cal Pàmies. L’import total dels projectes ascendeix a 1.255.612,19, dels quals, i en virtut del Pla de Barris, la Generalitat n’assumirà el 75% (941.709,14€). La resta de l’import serà aportat per l’Ajuntament de Falset i mitjançant contribucions especials.

Pel que fa a la situació de sequera que arrossega el municipi d’uns anys ençà, l’Ajuntament va explicar els ciutadans que se segueix sense baixar la guàrdia, tot i que que s’han aconseguit nous recursos hídrics i que, en aquests moments, es preveu incorporar en breu un nou pou (conegut com “de la Benita”) al sistema d’abastament del municipi. En aquest sentit, el regidor responsable, Josep Rull, va remarcar novament la importància de fer un consum responsable per part de tots i va apel·lar als consells que es van divulgar entre la població arran de la campanya “Cada gota compta”, que l’Ajuntament va impulsar ara fa un any en una campanya de conscienciació ciutadana. Rull també va explicar a la ciutadania el projecte que ha impulsat l’Ajuntament d’instal·lació d’una planta per al tractament de l’aigua potable, amb la idea de combatre i prevenir la presència de nitrats i metalls pesants en l’aigua.

Pel que fa al nou Museu del Castell-Museu Comarcal, està previst que s’emplaci al castell i que obri les portes a l’estiu. Tal com ja es va exposar en una reunió específica, celebrada fa poques setmanes, el museu abordarà diversos aspectes, com ara: la mort a la prehistòria, el plom i el comerç en època ibèrica i romana, el naixement de Falset, els temps de guerres, els bombardejos de la Guerra Civil i la terra i la vinya. El projecte museogràfic integral ja està definit i en una primera fase preveu l’adequació de les plantes baixa i primera del castell. A la planta baixa s’hi ubicaran la sala de recepció, en la que s’hi exhibirà un audiovisual de presentació del museu; la sala de tallers, en la que s’hi duran a terme activitats de difusió específiques, com aules didàctiques; dues sales d’exposició; un espai de botiga, i un espai de magatzem. A la primera planta s’hi ubicaran dues sales d’exposició i la sala d’exposicions temporals.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Agenda

29
Mar
Xerrada: La gestió emocional, a càrrec de la psicòloga Rosa Barceló i amb l'Associació de dones de la Quartera. A la Biblioteca municipal Salvador Estrem i Fa, c. baix 41 de Falset.
30
Mar
Taller familiar: juguem amb la realitat augmentada, amb la col·laboració de Ma. Josep Clua. A la biblioteca municipal Salvador Estrem i Fa, c. baix 41 de Falset. Places limitades.