dijous, 26 octubre, 2017

El Ple de l’Ajuntament de Falset ha aprovat aquest dimecres dues mocions en relació a la situació política que viu actualment Catalunya. La primera, per aturar la suspensió de l'autonomia de Catalunya. La segona, en relació a la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnuim Cultural, respectivament.

En la primera de les mocions, l’Ajuntament insta “el Govern espanyol i els partits que li donen suport (Partit Popular, el Partit Socialista Obrer Espanyol i Ciudadanos) a aturar la suspensió de l’autonomia de Catalunya que ja estan portant a terme i que volen reblar amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola”. També es manifesta el “suport al Govern de Catalunya i al Parlament per fer efectiu el mandat popular del passat 1 d'Octubre en els termes que estableix la Llei del Referèndum d'Autodeterminació i la Llei de Transitorietat Jurídica i Fundacional de la República, aprovades pel Parlament de Catalunya”. Així mateix, la moció també “condemna la violació de drets fonamentals a Catalunya a través de les mesures repressives aplicades per l’Estat espanyol contra la població i les institucions catalanes”.

En la segona de les mocions, s’acorda “exigir la llibertat immediata dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart”. També es declara “la vulneració de les llibertats de les persones, recollides i protegides en tots els tractats internacionals” i es manifesta “la persecució de la lliure expressió i del dret a decidir de les persones per part d’un estat que jutja les idees i empresona de forma il·legal”. La moció també denuncia “la manca de separació de poders a l’Estat espanyol, així com la manipulació i coacció dels mitjans de comunicació”, i es demana a les institucions europees que “no continuïn donant l’esquena a Catalunya davant accions pròpies d’una dictadura”.

Jaume Domènech, alcalde de Falset, afirma que “no es pot donar resposta a un problema polític des de la repressió ni des de l’atac als drets fonamentals de les persones”. “El que està passant no és propi d’una democràcia, més aviat ens recorda pràctiques i actuacions que creiem desterrades de la nostra societat, una societat moderna i en el marc d’Europa”, conclou Domènech.

 

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

Prova de coneixement de la llengua catalana de nivell B, el dia 14 de novembre a les 10 hores.

Primer exercici el dia 16 de novembre a les 10:00 hores. 

Consulta el calendari de cobrament d'Impostos i Taxes de l'any 2018 (Taxes i preus públics, Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, IBI Urbana, IBI Rústica, IAE i Subministrament d'aigua).