dilluns, 24 setembre, 2018
Aquest divendres 28, a les 20 h, tindrà lloc la segona xerrada: “Margarida de Prades, noble, culta i reina a corre-cuita”, a càrrec de Josep David Garrido

L’absis del Castell de Falset es va omplir el passat divendres amb motiu de la primera de les quatre conferències sobre les reines Margarida de Prades (1387-1429) i Elionor de Xipre (1333-1416), totes dues nascudes al Castell de Falset.  Les conferències s’emmarquen en l’any dedicat a “les reines de Falset”, que ha impulsat l’Ajuntament aquest 2018 i que es clourà el 17 de novembre amb l’espectacle “Margarida de Prades: història i emocions”.

El cicle de conferències es va iniciar, com s’ha dit, el 21 de setembre amb la xerrada “La reina Elionor, entre la història i el mite”, a càrrec d’Eduard Juncosa. El cicle prossegueix aquest divendres 28, a les 20 h, amb la ponència “Margarida de Prades, noble, culta i reina a corre-cuita”, que pronunciarà Josép David Garrido.

Les darreres conferències tindran lloc els mesos d’octubre i novembre. El 26 del pròxim mes serà el torn d’Ezequiel Gort, que centrarà la seva xerrada en “El comtat de Prades: l’època de les reines”. Per últim, el 9 de novembre serà Vicent Baydal qui parlarà de “Crisis i desenvolupament polític: la Corona d’Aragó en temps de Margarida de Prades”.

Totes les conferències, així com l’espectacle de clausura “Margarida de Prades: història i emocions”, tindran lloc a l’absis del Castell de Falset, un Castell de Falset que des d’aquest mes de setembre acull el nou Museu Comarcal. El recentement inaugurat espai museístic, proposa la descoberta històrica i cultural del territori de forma amena, immersiva i interactiva, plantejant als visitants un viatge des dels orígens al present del territori. L’ambientació de cada una de les sales, els recursos expositius i una acurada selecció de peces contribueixen a ambientar uns espais que pretenen ser viscuts amb tots els sentits.