dilluns, 1 febrer, 2016
La nota de color la posarà com és costum el tradicional Cóc de Sant Blai, que es rifarà entre els assistents

Falset celebrarà aquest dimecres 3 de febrer la Festa de Sant Blai, protector dels mals de gola. La festa és coneguda, entre altres, pel tradicional cóc de Sant Blai, un cóc de recapte de gairebé vint metres que al vespre és passejat pel poble fins a la capelleta del sant, la més antiga del poble i situada al barri del Malanyet, on es rifa entre els assistents. Abans, el cóc, així com els “guianldos” i els bunyols de vent, són beneïts a l’església de Santa Maria, solemne benedicció que té lloc al migdia, a les 13:30h.

La part més lúdica de la Festa de Sant Blai és, com es deia, la que té lloc al vespre davant la capelleta del sant, on s’hi arriba després del cercavila del cóc pels carrers del poble, amb l’acompanyament de la Banda de Música Vila de Falset.

Un cop arribats al Malanyet, s’inicia la ballada de sardanes i tots els presents són convidats a tastar bunyols de vent i vins rancis i dolços. En acabar, es fa la rifa del cóc entre els assistents. La festa es clou quan el cóc és portat fins a la casa de l’afortunat al compàs de la banda de música.

La Festa de Sant Blai és organitzada pel Centre d’Estudis Falsetans i compta amb el suport i la col·laboració de l’Ajuntament.

Carnaval a Falset

Enguany la Festa de Sant Blai coincideix la mateixa setmana de Carnaval. En aquest sentit, Falset també te preparada una festa que tindrà lloc el dissabte a partir de les 5 de la tarda, hora en la qual partirà la rua des de la plaça de la Quartera en direcció al pavelló poliesportiu, on hi haurà sorpreses i berenar per a tots els assistents. Arribada la nit, el Carnaval prosseguirà amb les actuacions dels dj’s Ismael Cantos, Alba Roso, Toni B i Xavi Art. 

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

L'aigua és un bé escàs, fem-ne un consum responsable.

Recordem que les temporades d’hivern i primavera no han sigut especialment plujoses, causant la greu sequera que es pateix.
És recomanable controlar els consums d'aigua a casa i assumir hàbits que serveixin per revertir els efectes de la crisi de sequera que es pateix a tot el territori.

40 litres/dia/habitant

120 lites/dia

El consum responsable ens permetria estalviar aquesta quantitat d'aigua fàcilment.

FEM-HO POSSIBLE!

Agenda

03
set.
Ja podeu anar a buscar el vostre carnet de "Superlectures" a la Biblioteca municipal Salvador Estrem i Fa, al carrer de Baix 41 de Falset.