dijous, 15 febrer, 2018
El pla és segons el regidor de Cultura, Carlos Brull, “un pas endavant, perquè parteix d’un procés participatiu i estableix els objectius i estratègies a mitjà i llarg termini”

L’Ajuntament de Falset ha enllestit i presentat a les entitats el Pla d’Acció Cultural, “el full de ruta que estableix les bases de la política cultural i les línies de treball a seguir des d’ara i fins a l’any 2020”, com afirma el regidor de l’àmbit, Carlos Brull.

El Pla Local de Cultura és el resultat d’un procés d’anàlisi i debat profund, i té una visió estratègica i planificada a mitjà i llarg termini. En aquest sentit, el pla defineix cinc grans objectius, com són incrementar les pràctiques culturals de la població, incentivant la participació de la ciutadania ja sigui en el paper de participant actiu o usuari; estimular el dinamisme dels agents culturals, a fi que la població s’involucri en la definició de l’oferta cultural; satisfer gran part de les necessitats culturals dels veïns, tenint en compte el context en nombre d’habitants, entorn i pressupost; accentuar la capitalitat cultural comarcal de Falset, atraient més públic perquè l’oferta cultural sigui més sostenible, i contribuir a aconseguir el reconeixement del Priorat com a Patrimoni Mundial de la UNESCO, aportant el gra de sorra a una iniciativa el reconeixement de la qual implicaria valuosos efectes positius, també en l’àmbit cultural.

A fi d’assolir aquests objectius el Pla Local de Cultura de Falset posa sobre la taula sis línies estratègiques. Són l’aposta per la qualitat de l’oferta cultural, la continuïtat en la programació per afavorir l’adquisició d’hàbits per part de la ciutadania, la participació com a estímul i motor per enriquir les propostes i aconseguir més compromís dels veïns, l’ampliació de l’abast territorial, la professionalització de la gestió cultural i la cerca de suports institucionals, com el de la Diputació de Tarragona, en matèria de línies d’ajut i cessió de recursos.

El regidor Carlos Brull subratlla que “és responsabilitat de l’Ajuntament estar atent a la diversitat i al dinamisme del fet cultural de Falset, a actuar amb plena consciència per poder, des d’avui i fins al futur, seguir avançant”. En aquest sentit, Brull exposa que “el pla és en ell mateix un pas endavant, perquè parteix d’un procés participatiu en el qual hi han pres part associacions, veïns i grups polítics, que han pogut dir-hi la seva i enfortir així una planificació de treball per assolir els objectius i les propostes que s’hi recullen”. Alhora, Brull també incideix en què “cal fer més passos, com estableix el document, i és molt important que siguem molts els que ens hi comprometem, d’una manera o altra, amb l’execució del pla, perquè la cultura s’alimenta de l’esforç i l’entusiasme, perquè sense persones que s’hi entreguin la cultura no evoluciona i es mor”.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Agenda

29
Mar
Xerrada: La gestió emocional, a càrrec de la psicòloga Rosa Barceló i amb l'Associació de dones de la Quartera. A la Biblioteca municipal Salvador Estrem i Fa, c. baix 41 de Falset.
30
Mar
Taller familiar: juguem amb la realitat augmentada, amb la col·laboració de Ma. Josep Clua. A la biblioteca municipal Salvador Estrem i Fa, c. baix 41 de Falset. Places limitades.