dilluns, 21 octubre, 2019
Una petita inversió ha permès obtenir un major cabal al pou de Sant Gregori

Una petita inversió –inferior a 3.000 euros– ha permès a l’Ajuntament de Falset incrementar la captació d’aigües al pou de Sant Gregori, que és una de les principals fonts de subministrament del municipi.

La inversió que s’ha executat els darrers dies ha consistit en fer més fonda, en un parell de metres, la captació d’aigües al pou de Sant Gregori. Aquest fet ha permès guanyar cabal d’aigua per raons de profunditat, però també per la recuperació d’una antiga mina d’aigua, que s’ha aconseguit netejar, connectar i tornar a posar en servei.

Les obres s’emmarquen en el treball continuat per garantir l’abastament d’aigua que du a terme l’Ajuntament, arran de l’alerta hídrica que han generat els darrers anys de sequera. Fruit d’aquest treball, fa pocs mesos que Falset ha guanyat un nou pou (dit de la Benita), que ja representa un important reforç per al subministrament d’aigua. El pou proporcionarà un cabal d’aproximadament 12.000 litres l’hora.

Tot i que l’abastament del municipi estigui controlat i no calgui generar un estat d’alerta, l’Ajuntament de Falset vol insistir en la necessitat de fer un bon ús de l’aigua, atès que la falta de pluja dels darrers anys obliga a la prudència. En aquest sentit, el consistori demana no baixar la guàrdia, i recorda que el 2017 (quan l’alerta era notòria), la responsabilitat ciutadana va fer possible que el descens del consum es reduís d’un 25% al llarg del mes d’agost, en relació a anys anteriors.

El regidor de Serveis de l’Ajuntament, Alec Sotthewes, afirma que “des de l’Ajuntament som plenament conscients que hem de seguir treballant per millorar el subministrament i garantir la qualitat de l’aigua”. En aquest sentit, l’alcalde, Carlos Brull, considera que Falset ha de seguir explorant vies de subministrament futures: “com Ajuntament, hem de seguir estudiant totes les solucions a llarg termini, com hem fet fins ara, i ens sumem amb entusiasme a la reivindicació per recuperar l’aigua del riu Siurana per a l’ús de la comarca del Priorat”.