dilluns, 8 octubre, 2018
El nou equipament serà la seu de l’Escola de Música, que gestiona l’Associació Musical Vila de Falset, i comptarà en un futur amb sales d’assaig a disposició de qualsevol formació musical

Falset compta des d’aquest diumenge amb la Casa de la Música, un nou equipament municipal emmarcat en els projectes inclosos al Pla de Barris. La Casa de la Música serà, entre altres, seu de l’Escola de Música local. De fet, el diumenge es van inaugurar les obres corresponents a la primera fase del projecte, les que corresponen a les 3 plantes rehabilitades a l’antiga Casa Pàmies per acollir l’Escola de Música, que gestiona l’Associació Musical Vila de Falset. En aquestes s’hi han habilitat 5 aules de formació i una sala d’assaig a l’últim pis. Aquesta sala, que acollirà els assajos de la Banda Vila de Falset, també pot ser utilitzada per realitzar-hi audicions.

En una segona fase, el projecte contempla la rehabilitació dels baixos de la Casa Pàmies, en els quals s’emplaçaran diverses sales d’assaig i una sala diàfana. Aquestes sales es podran llogar i ser utilitzades per formacions musicals per realitzar-hi els seus assajos.

Carlos Brull, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Falset, destaca que “la Casa de la Música és un premi a la tasca de formació musical que durant dècades s’ha dut a terme a Falset”. “Per fi es dóna resposta a una necessitat llargament reivindicada, com és la de comptar amb unes instal·lacions adequades per a la formació musical dels joves i infants del nostre poble i el Priorat”, subratlla.

Brull també afirma que “amb la Casa de la Música, l’Associació Musical Vila de Falset té una millor eina per aportar als alumnes una formació teòrica i pràctica que els permeti gaudir de manera individual i col·lectiva”. A més, desitja que “amb aquest nou equipament, l’oferta formativa pugui ser cada cop més oberta i flexible, amb programes de diferents intensitats i estils per a alumnes de totes les edats”

Per últim, Carlos Brull subratlla que esperen “donar un nou impuls a la música a Falset un cop es disposi de les sales d’assaig previstes en la segona fase del projecte”.

La inauguració de la Casa de la Música va comptar amb la presència de Joan Olivella delegat de Cultura de la Diputació de Tarragona, ens que ha redactat el projecte i que hi ha prestat suport econòmic a través d'una aportació de 100.000 €.

La Casa de la Música s’ubica al carrer Davall, a l’antiga Casa Pàmies, edifici que ha estat rehabilitat per acollir aquest nou equipament. A tocar de la Casa de la Música s’hi troben la Biblioteca Salvador Estrem i Fa i l’Institut de Cultura i Patrimoni.