dijous, 16 març, 2017
Sota el lema “Regalem somriures amb Pallassos Sense Fronteres”, l’objectiu és recaptar fons per ajudar els refugiats a través d’aquesta ONG

L’Ajuntament de Falset organitzarà els dies 25 i 26 de març un cap de setmana solidari per ajudar els refugiats. Els diners recaptats en les diverses activitats que es programaran es destinaran a Pallassos Sense Fronteres, una ONG d’ajuda humanitària que té per objectiu millorar la situació emocional de la infància que pateix les conseqüències de conflictes armats, guerres o catàstrofes naturals.

És el segon any que l’Ajuntament de Falset organitza un cap de setmana solidari, després que el passat 2016 es recaptessin 7.784,85€ per ajudar el poble sirià a través de l’Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Refugiats, l’ACNUR. Els fons recaptats van permetre fer arribar aliments i medecines al civils sirians que pateixen diàriament el conflicte armat.

Jaume Domènech, alcalde de Falset, espera que “els veïns, entitats, empreses i comerços del municipi tornin a bolcar-se en aquesta iniciativa”. “No dubto que es pot comptar amb la gent de Falset quan es tracta de col·laborar amb un bona causa”, afirma Domènech.

Programa d’actes

Els actes programats durant el cap de setmana s’iniciaran el dissabte, a les 13h, amb una tertúlia al teatre L’Artesana, tertúlia que comptarà amb la participació de Mònica Terribas, David Fernàndez, Jaume Mateu (Tortell Poltrona), Miquel Puig i Jordi Soldevila. Tot seguit, està previst un vermut solidari (preu 2€).

Ja a la tarda, a les 17:30, Tortell Poltrona, fundador i president de Pallassos Sense Fronteres,  oferirà una actuació al mateix teatre L’Artesana, actuació que un cop acabada donarà pas a una xocolatada popular que prepararà l’Associació de Dones “La Quartera” (preu 2€).

Els actes del dissabte es clouran al Castell de Falset, concretament a l’absis i amb un sopar solidari i un seguit de sortejos. Els tiquets es poden adquirir a l’Ajuntament de Falset (preu 25€).

L’endemà, diumenge 26 de març, es disputarà el partit de futbol Falset Esportiu – Bonavista, partit durant el qual es durà a terme un sorteig sorpresa (preu tiquet 1€).

A més, durant aquests dies es podrà participar en el sorteig de 5 lots de productes. Els nens i nenes de l’escola Antoni Vilanova vendran les participacions d’aquests lots (preu 2€), que es troben exposats als establiments La Floristeria, Casa Baldomero, Electrodomèstics Marino, L’Home de Fang i a Moda Infantil Paquita.

D’altra banda, també es podran comprar ampolles del vi solidari (preu 6€) a la Cafeteria Àgora, El Tomb, Pellejà Perruquers, Ferreteria Martí, Carnisseria Miró i Fleca Pedret.

Tot i que el gruix dels actes es concentrarà durant els dies 25 i 26 març, també es recaptaran diners per ajudar els refugiats el dissabte 1 d’abril. Aquell dia hi ha programat, a les 9h, una tirada al plat al camp de tir organitzada per l’Associació de Caçadors i, a les 17:30h, una cercavila i xocolatada popular a la plaça de la Quartera organitzada per la Colla Gegantera de Falset (preu 2€).