dilluns, 7 agost, 2017
L’espígol, el Ball de Coques, la Batalla de Flors, el Correfocs, les cercaviles, el concert de Manel i molts actes més destaquen en un programa pensat per a tots els públics

La Festa Major de Falset arrenca aquest dissabte 12 d’agost, i ho fa amb un complet programa d’actes per a tots els públics. Hi destaquen, un any més, els actes tradicionals, com L’espígol, el Ball de Coques, la Batalla de Flors, el Correfocs i les cercaviles, actes als quals s’hi sumen, entre altres, el concert del grup Manel, els balls de nit a l’envelat de l’Euterpe i els concerts vermut.

Pel que fa al programa, el tradicional repic de campanes i l’enlairada de coets (13h) i el pregó de festes (18.30h), a càrrec de l’escriptor i articulista Xavier Bru de Sala, són els actes que donaran inici a la celebració a partir d’aquest dissabte. Després del pregó tindrà lloc la tradicional cercavila, que cada any reuneix els elements festius de la població: els gegants, els nans, la mulassa, la somera, els diables, la banda i els grallers. La cercavila finalitzarà a la Plaça de la Quartera, on tot estarà a punt per a la Tupinada. Ja a la nit (23h), serà el torn per al grup Manel, que presentarà el seu darrer disc, “Jo competeixo”, i que tindrà com a teloner Espaldamaceta. Un cop finalitzat el concert, la festa anirà a càrrec de Ràdio Falset, entitat que celebra el seu 30è aniversari i que habilitarà dos espais musicals per a l’ocasió.

Pel que fa al diumenge 13 d’agost, la jornada s’iniciarà amb la 25a Bicicletada Popular (11h), prosseguirà amb un Concert Vermut (13h), amb la representació teatral de l’obra “Gente Bien” (18h), el concert de tarda i el ball de nit amb l’orquestra Fania (20h i 23.30h) i la discoteca mòbil (en acabar el ball).

Ja dilluns 14 d’agost, el programa inclou el Concurs de dibuix XIII Premi Llibert Borràs (10.30h), l’espectacle infantil “El petit Lilo i Circus Show” (18h), el Correfoc (22.30h), el CorreMulassa (en acabar el Correfoc) i discoteca mòbil (en acabar el CoreMulassa).

Pel que fa al dimarts 15 d’agost, hi ha previst la tirada al plat (9h), el cercavila de L’espígol (11h), on els nens i nenes escamparan l’espígol per perfumar els carrers amb la fragància d’aquesta planta, la Missa Major (13h), el trofeu de futbol de Festa Major (18h), que enfrontarà el Falset i el Valls, el concert de tarda (20h), el Ball de Coques (23h), en el qual i segons la tradició l’home ha de comprar una coca a la seva parella de ball, el ball de nit amb l’orquestra Tangara (en acabar el Ball de Coques) i la discoteca mòbil (en acabar el ball).

El darrer dia de Festa Major, el dimecres 16 d’agost, s’iniciarà amb la caminada i l’esmorzar popular organitzat pel Centre d’Estudis Falsetans (8h), els microbatejos de submarinisme a la piscina (11h), la Batalla de Flors (18h), una festa centenària que enguany retransmetrà en directe la Xarxa de Televisions Locals i en la qual hi participen carrosses engalanades i que acaba convertida en una mena de guerra de confeti, i l’espectacle Fi de Festa “Todo Nobleza” (22.30h).

Foto: Maria Pi.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

Termini per a presentar instàncies fins al 23 de julilol de 2018 

Del 16 de juny al 12 de setembre

Matins
De dilluns a divendres de 10 a 14h.
Tardes
Dimarts de 16 a 20h.

Dissabte tancat

Termini per a presentar instància fins al 30 de julilol de 2018.

Consulta el calendari de cobrament d'Impostos i Taxes de l'any 2018 (Taxes i preus públics, Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, IBI Urbana, IBI Rústica, IAE i Subministrament d'aigua).