dimecres, 7 febrer, 2018

L’Ajuntament de Falset dedicarà l’any 2018 a “les reines de Falset”, és a dir, Elionor i Margarida de Prades, ambdues nascudes al castell de Falset en el segle XIV. De fet, les dues reines han de tenir un paper destacat en el relat del nou Museu del Castell-Museu Comarcal que s’ha d’inaugurar l’estiu que ve al castell de Falset.

Les dues reines de Falset van ser Margarida de Prades (1387-1429), que es va convertir en l’última reina de la dinastia catalana en casar-se amb el rei Martí l’Humà; i Elionor de Prades (1333-1416), que va esdevenir reina de Xipre i de Jerusalem en casar-se el 1369 amb Pere de Lusignan o Pere I de Xipre. En aquell temps, el castell de Falset acollia el palau i l’administració del Comtat de Prades, que, a partir de la figura de l’infant Pere, s’havia convertit en una peça cabdal en el regnat de la Corona catalano-aragonesa.

L’Ajuntament vol aprofitar el 2018 per donar a conèixer qui van ser aquestes dues reines i amb aquest propòsit impulsarà un seguit de conferències i activitats al llarg de l’any, que es donaran a conèixer de manera paulatina. La celebració, però, ja compta amb una imatge gràfica, que comença a fer-se visible. L’Ajuntament ja va declarar el 2017 “Any del vermut” amb la intenció de promocionar el vermut de Falset, de gran qualitat i anomenada.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

Lloc: la Sénia del Padró Més informació: Ajuntament de Falset

Prova de coneixement de la llengua catalana de nivell B, el dia 14 de novembre a les 10 hores.

Primer exercici el dia 16 de novembre a les 10:00 hores. 

Consulta el calendari de cobrament d'Impostos i Taxes de l'any 2018 (Taxes i preus públics, Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, IBI Urbana, IBI Rústica, IAE i Subministrament d'aigua).