dijous, 27 juliol, 2017
La sala d’actes de l’Ajuntament es va omplir ahir en la xerrada informativa sobre l’estat crític del riu Siurana i la gestió dels recursos hídrics

La sala d’actes de l’Ajuntament de Falset es va quedar ahir petita amb motiu de la xerrada informativa sobre l’estat crític del riu Siurana i la gestió que es du a terme del pantà de Siurana. En la presentació de la xerrada –a càrrec de la Plataforma pel riu Siurana–, l’alcalde de Falset, Jaume Domènech, va reiterar el compromís de l’Ajuntament en la lluita per mirar de “capgirar la política hídrica de la comarca, que tolera que un 95% de les aigües del riu Siurana es transvasi cap a l’embassament de Riudecanyes mentre que a la comarca del Priorat, que coincideix amb la conca natural del riu, hi hagi pobles que passem set”.

L’acte d’ahir s’emmarca en el calendari de xerrades que la Plataforma pel Riu Siurana ha organitzat per a aquest estiu i que miren de sensibilitzar els prioratins sobre la gestió injusta i poc transparent que es fa de l’aigua del pantà de Siurana. Aquest cicle de xerrades informatives coincideix en el temps amb l’aprovació per part del Consell d’alcaldes i el Consell Comarcal del Priorat d’una moció que reclama un canvi de rumb en la política i la gestió dels recursos hídrics a la comarca.

En l’acte d’ahir, Jaume Domènech, va insistir que “tots els municipis del Priorat hem de ser conscients que aquest no és un problema exclusiu d’un poble o d’un altre, sinó que és un problema de tots els municipis i de tots els seus habitants”. En opinió de Domènech, “és inexplicable que els pobles de la conca del riu Siurana patim set i veiem com els aqüífers se’ns assequen, mentre que l’aigua se’n va cap a una altra conca que, en aquests moments, té al seu abast altres fonts de subministrament”. 

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

Termini per a presentar instàncies fins al 23 de julilol de 2018 

Del 16 de juny al 12 de setembre

Matins
De dilluns a divendres de 10 a 14h.
Tardes
Dimarts de 16 a 20h.

Dissabte tancat

Termini per a presentar instància fins al 30 de julilol de 2018.

Consulta el calendari de cobrament d'Impostos i Taxes de l'any 2018 (Taxes i preus públics, Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, IBI Urbana, IBI Rústica, IAE i Subministrament d'aigua).