dimarts, 29 agost, 2017
Les cercaviles de gegants i elements de festa, com la trobada que reunirà una quinzena de colles el diumenge al matí, són els actes més populars de la celebració

Falset celebra aquest cap de setmana (2 i 3 de setembre) les festes en honor a la patrona de la localitat, Santa Càndia. La trobada de gegants i elements de festa del diumenge al matí (9 h), organitzada per la Colla Gegantera de Falset i els Grallers de la Falç i que reunirà una quinzena de colles d’arreu de Catalunya, és un dels actes més destacats de la celebració.

El tret de sortida de Santa Càndia serà el dissabte al migdia (13 h), amb el repic de campanes i l’enlairada de coets anunciant la festa. Abans, però, ja es podrà participar en l’activitat de tir amb arc organitzada pel Club d’Arquers del Priorat (10 h, Pavelló Municipal), i adquirir la nova samarreta dels Gegants de Falset (12 h, Plaça de la Quartera).

La tarda de dissabte (18,30 h, Plaça de la Quartera) serà el torn de la Cercavila Petita de Santa Candia i la tercera Torbada de Gegantons de Falset, en la qual també hi participaran la Cucafera, l’Aguileta i el Gegantó Japonès de Reus, el Manetes de l’Isaac, la Batacuda Bat7, la Somera i els gegantons Antoni i Plana de Falset, que celebraran enguany el seu 25è aniversari.

En acabar la Cercavila Petita, i abans del primer Ball de Gralles de Falset (22,30 h, Plaça de la Quartera), hi ha previst un sopar a la fresca.

Ja diumenge, i després de les Matinades (7 h), es reuniran les colles de gegants i elements de Festa (9 h, el Pont) per iniciar la trobada i cercavila (10,30 h), trobada que es clourà com és tradició amb la ballada de gegants i entrega de records (12,30 h, Plaça de la Quartera). Participaran en la cercavila els Gegants de Santa Margarida i els Monjos, la Colla Gegantera de Mora d'Ebre, els Gegants de la Riera de Gaià, la Colla Gegantera de Riudecanyes, la Colla Gegantera del Pla de Santa Maria, la Colla Gegantera Bellpuig, la Colla Gegantera de la Selva del Camp, els Gegants de Colldejou, la Colla Gegantera Lucius Marcius de Mataró, els Gegants de Tivissa, els Gegants i Grallers d'Oliana, la Colla Gegantera del Barri de Dalt Pitot i Pitota de Mont-roig, els Gegants de Vinyols i els Arcs, la Colla Gegantera IPM de Reus, la Tortuga de Marçà, els Gegants de Santa Coloma de Queralt, la Mulassa de Falset,  la Banda Vila de Falset i la Colla Gegantera i els Grallers de la Falç de Falset.

Després de la cercavila (13 h), tindrà lloc la Missa Major, durant la qual el Cor Parroquial cantarà el Te Deum laudamus, de Perosi, i les entitats faran ofrenes a Santa Càndia. Tot seguit, s’anirà en processó fins a la capelleta de la patrona de Falset.

Les Festes de Santa Càndia es clouran diumenge al vespre (19 h, Teatre L’Artesana), amb l’entrega de premis del Concurs Literari de Poesia i Narrativa, que organitzen l’Associació de Jubilats i Pensionistes i el Centre d’Estudis Falsetans. En el transcurs de l’acte, tindrà lloc l’actuació de Laura Gari “Km 0” Jazz Ebrenc. 

Foto: Maria Pi.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

21-05-18 10.00 h - Exercici de coneixement de la llengua catalana de nivell C1 a la Biblioteca municipal de Falset, situada al carrer de Baix número 41 de Falset.

29-05-18 10.00 h - Exercicis teòrics i pràctics,  a l’aula de la biblioteca auxiliar de l’Arxiu Comarcal del Priorat, situat a Falset al carrer Bonaventura Pascó sense número.

La Biblioteca Salvador Estrem i Fa de Falset informa que la setmana del 16 al 23 de juny romandrà tancada al públic, ja que es duran a terme reformes al magatzem.

D'altra banda, a partir del dia 25 de juny, serà vigent l'Horari d'Estiu.
Matins
De dilluns a divendres de 10 a 14h.
Tardes
Dimarts de 16 a 20h.

Consulta el calendari de cobrament d'Impostos i Taxes de l'any 2018 (Taxes i preus públics, Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, IBI Urbana, IBI Rústica, IAE i Subministrament d'aigua).