dimarts, 5 març, 2019
Hi participaran més de 120 persones, entre mestres i alumnes, de dinou centres de primària del Priorat i el Baix Camp

L’Ajuntament de Falset col·labora en el Fòrum del Programa Escoles Verdes, que aquest dijous portarà a Falset un total d’unes 120 persones, entre mestres i alumnes, pertanyents a 19 centres de primària de les comarques del Priorat i Baix Camp. Els alumnes i mestres es reuniran per compartir experiències, propostes i idees per  millorar l’educació per a la sostenibilitat a les escoles i, per extensió, al seu entorn més proper.

Cadascun dels centres de primària centre serà representat per un o dos mestres i quatre o més alumnes, membres del comitè ambiental, que és l’òrgan de participació que planifica i dinamitza les accions d’Escola Verda.

El fòrum s’iniciarà al Teatre l’Artesana de Falset, on representants municipals i dels departaments de Territori i Sostenibilitat i d’Educació de la Generalitat donaran la benvinguda als participants. A continuació, es realitzarà un mercat d’experiències per afavorir l’intercanvi d’idees entre els centres.

Després d’esmorzar, els alumnes, per una banda, i els mestres, per una altra, es distribuiran en diferents grups de treball en espais de l’Escola de música, l’Institut de cultura i la Sala d’actes del Consell Comarcal del Priorat, amb l’objectiu que els participants puguin compartir reflexions reflexionar sobre les accions que es duen a terme en el seu centre.

Seguidament, tots els grups es desplaçaran fins a l’espai natural de Sant Gregori, on dinaran, i en acabat s’iniciarà l’acció de la tarda.

Tots els Fòrums d’Escoles Verdes conclouen amb la realització d’una acció, per part dels participants, que posi en relleu algun valor natural del lloc que es visita, i en la qual, a més de conèixer, els participants puguin realitzar alguna acció de millora. En aquest cas, es realitzarà una descoberta de l’entorn de Sant Gregori, on es farà una penjada de caixes niu amb la col·laboració de l’Institut d’Estudis Falsetans, l’Escola Antoni Vilanova i l’Institut del Priorat.