dimarts, 21 març, 2017
Mostra testimonis dels participants en el programa Voluntariat per la llengua

L'exposició fotogràfica "A dues veus. Retrats de converses en català", que  mostra testimonis dels participants en el programa Voluntariat per la llengua, es podrà visitar el 18, 19, 25 i 26 de març al Teatre l’Artesana de Falset.

L'exposició, produïda pel CNL de l'Alt Penedès Garraf, ens endinsa al programa Voluntariat per la llengua a partir de les impressions d'algunes parelles lingüístiques i ens convida a fer un viatge visual a través de l'objectiu de la fotògrafa Imma Casanellas.  Les imatges de les parelles expressen la complicitat que es crea entre voluntaris i aprenents i reflecteixen la riquesa de l'experiència del Voluntariat per la llengua. Tot plegat ens apropa a un món que gira al voltant de les vivències entre cultures diferents. El nexe: el català.

Les frases que acompanyen els retrats són fragments dels textos que han escrit deu voluntaris després de conversar amb les parelles fotografiades, i que mostren una visió particular de les impressions d'aquestes persones. 

“ A dues veus”, en general, s'adreça a qualsevol persona que vulgui descobrir com un projecte de foment de l'ús de la llengua catalana pot esdevenir una eina de cohesió social. A més, l’espectador podrà conèixer el programa Voluntariat per la llengua, el programa de parelles lingüístiques formades per un voluntari catalanoparlant i un aprenent que vol guanyar fluïdesa en català i queden una hora a la setmana per fer conversa.

Les persones que estiguin interessades a participar al Voluntariat per la llengua com a aprenentes o com a voluntàries, poden adreçar-se al Servei Comarcal de Català del Priorat per telèfon (977 831983) o per correu electrònic (priorat@cpnl.cat). O poden registrar-se directament al programa a través del web www.vxl.cat.