dijous, 2 juny, 2016
L’acte tindrà lloc aquest divendres (3 de juny) a les 18.30 hores, amb la participació de tots els nens i nenes

La Biblioteca de Falset Salvador Estrem i Fa acollirà aquest divendres (a les 18.30 hores) la presentació de dos contes sobre l’univers escrits, dibuixats i concebuts pels alumnes de P4 de l’escola Antoni Vilanova de Falset. La presentació anirà a càrrec dels mateixos alumnes, que llegiran les dues històries, que porten per títol El Viatge per l’Univers, i En pedrot…i per què la terra va començar a girar.

La gènesi d’aquest presentació és la següent: hi havia una vegada la classe dels Esquirols i la classe dels Conills de P4 de l’Escola Antoni Vilanova de Falset, que estaven treballant  l’univers. Els mestres, eb veure l’interés que despertava el tema entre els alumnes, van decidir  presentar-se al concurs de Cosmo Caixa, Fem contes de ciéncia. Els nens i nenes van inventar-se de les dues històries esmentades: El Viatge per l’Univers, i En pedrot…i per què la terra va començar a girar.

Aquest concurs es convoca amb l’objectiu d’estimular l’interès pels temes de ciència i el pensament científic entre els estudiants, ja siguin petits o joves, amb la intenció de potenciar la creació d’obres literàries o plàstiques que tractin la ciència amb imaginació i valor científic. I aquestes històries escrites pels Esquirols i Conills de P4, han quedat tant i tant bé que, finalment, han vist la llum editades, amb la col·laboració de l’AMPA de l’Escola.

Des de la Biblioteca de Falset no ens resta res més que felicitar l’escola Antoni Vilanova (que enguany compleix 100 anys) per aquesta iniciativa, i sobretot donar l’enhorabona a tots els nens i nenes de P4, que han fet uns contes de gran atractiu i bellesa.