dimecres, 19 octubre, 2016
El Most Festival estrenarà el documental "Priorat" que narra la transformació de la comarca protagonitzat pels ''5 magnífics''

En la seva sisena edició, el Most Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava s'estrena al Priorat. Nascut al Penedès de la mà de VINSEUM Museu de les Cultures del Vi de Catalunya i Cine Club Vilafranca, el festival arriba al Priorat de la mà de l’Ajuntament de Falset, la Cooperativa de Falset-Marçà, la DO Montsant i la DOQ Priorat. Aquest primer tast prioratí del Most Festival es tradueix en cinc sessions de cinema del vi per a tots els públics i tindrà lloc entre el 9 i el 12 de novembre a Falset i a Cornudella de Montsant.

Les pel·lícules que es podran veure al Priorat formen part de Collita, la secció més important del festival que reuneix la millor selecció internacional de treballs audiovisuals relacionada amb la cultura de la vinya i el vi.

El Priorat i els ''5 magnífics'' d'estrena al Most

El plat fort de la Collita 2016 és, sens dubte, l'estrena del documental de David Fernàndez de Castro Priorat, una peça que posa en relleu la radical transformació del Priorat, de comarca deprimida a un dels territoris del vi més prestigiosos del món. Sens dubte una història de pel·lícula, èpica i vibrant que protagonitza la gent de la comarca i els ''5 magnífics'': René Barbier, Daphne Glorian Solomon, Álvaro Palacios, Josep Lluís Pérez i Carles Pastrana, cinc joves valents, arrauxats i visionaris que a principis dels vuitanta van compartir un somni i una aventura que va revolucionar el vi català. La projecció de Priorat serà el dissabte 12 de novembre, a les vuit del vespre, al Teatre l'Artesana de Falset, i comptarà amb la presència d’alguns dels protagonistes i responsables del documental. La gala serà conduïda i presentada pel periodista Jordi Soldevila.

Històries del vi d'arreu del món

I del Priorat, al món. L'altra proposta de la Secció Collita serà Històries del vi, un recull de sis relats cinematogràfics vinculats al món del vi que arriben de l'Argentina, Itàlia, França, Noruega i els Estats Units. Amor en barrica, Amore d'invierno, Soulève les montagnes, The Nordic Sound, Vendemmia, i Wine, Women & Cognac són els sis títols d'entre un minut i 47 minuts de durada inclosos a les Històries del vi. Les projeccions seran al Teatre la Renaixença de Cornudella de Montsant, sessió gratuïta, dijous dia 10 i a les vuit del vespre; i a la Cooperativa de Falset – Marçà dins de la secció Cinema als Cellers. Aquesta segona proposta serà el divendres dia 11, a les set de la tarda situa la projecció a la sala de bótes del celler i inclou una visita especial a l’emblemàtica Catedral del Vi de Falset, i un tast final.

El Most a les escoles

Una de les activitats paral·leles del Most Festival és el Most a les escoles, una proposta adreçada als més joves amb l'objectiu d'apropar l'entorn natural i el sector de la vinya a partir del cinema. Els alumnes de 5è i 6è de primària i de 1r i 2n d'ESO tindran al seu abast una programació internacional de curta durada especialment pensada per a ells. Les sessions de Most a les escoles seran els dies 9 de novembre al Teatre l'Artesana de Falset, i el dia 10 al Teatre La Renaixença de Cornudella de Montsant. Hi participaran prop de 350 alumnes de 17 centres educatius del Priorat.