dimarts, 28 novembre, 2017
Després de modificar-se les dates per la situació política del país, aquest cap de setmana també tindran lloc les sessions previstes a la comarca, concretament a Falset i a Bellmunt del Priorat

El Most, Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava rebrota enguany a inicis de desembre. La situació política del país va fer modificar algunes de les sessions previstes al Penedès i al Priorat entre el 2 i el 12 de novembre i ara el festival recupera les sessions ajornades i hi suma noves propostes.

En el cas de les sessions previstes al Priorat, el film premiat pel jurat del Most com a Millor Treball Documental 'La guerre du vin' protagonitzarà la gala del vi al Teatre l'Artesana de Falset. Serà el dissabte 2 de desembre a les set de la tarda en una sessió acompanyada de vins de la DOQ Priorat i la DO Montsant. Durant els anys 60 i 70, els viticultors del sud de França es van convertir en habituals dels telenotícies per haver-se aixecat en armes en allò que es va conèixer com la revolució dels Comitès d’accions vinícoles. Fora del sindicat oficial, els agricultors reclamaven aturar les importacions vinícoles i regular el mercat europeu per protegir el futur de les seves vinyes. La seva revolució, però, va patir un cop molt fort amb el afusellament de Montredon-des-Corbières. Mig segle després de tots aquells esdeveniments, Sebastien Le Corre s’endinsa amb aquest documental històric en aquells fets i en busca l’herència en el present, preguntant als protagonistes que van viure la revolució de primera mà.

La presència del Most al Priorat es perllongarà l'endemà, diumenge 3 de desembre. En aquest cas, el Most passa per Bellmunt del Priorat amb el Hits Most d'enguany, 'La vinya i la banya' del realitzador i viticultor penedesenc Raimon Coll en una sessió acompanyada dels vins Terra de Marca, protagonistes del documental. 'La vinya i la banya' va passar pel Most 2016 amb gran èxit entre el públic ha estat guardonada enguany a França amb el Gran Premi del jurat del Festival Oenovideo. Coll narra les seves aventures, reptes i dificultats com a viticultor recuperant una vinya vella en un film que juga entre el documental i la ficció amb un llenguatge audiovisual molt personal, sonor i ple de detalls. 

A banda d’aquestes dues sessions, el festival repetirà al Priorat una de les seves activitats paral·leles, com és el Most Festival és el Most a les escoles, una proposta adreçada als més joves amb l'objectiu d'apropar l'entorn natural i el sector de la vinya a partir del cinema. En aquest sentit, s’ha programat dues activitats a la comarca, activitats que tindran lloc el dimarts 5 de desembre. Les activitats programades són a les 9 del matí al teatre L’Artesana de Falset i a les 12 del migdia a La Renaixença de Cornudella de Montsant. 

És el segon any que el priorat acull programació del Most Festival, un certamen que compta amb el suport de l’Ajuntament de Falset.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

Lloc: la Sénia del Padró Més informació: Ajuntament de Falset

Prova de coneixement de la llengua catalana de nivell B, el dia 14 de novembre a les 10 hores.

Primer exercici el dia 16 de novembre a les 10:00 hores. 

Consulta el calendari de cobrament d'Impostos i Taxes de l'any 2018 (Taxes i preus públics, Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, IBI Urbana, IBI Rústica, IAE i Subministrament d'aigua).