divendres, 15 juny, 2018
La Diputació ha donat suport econòmic per construir aquest nou equipament, que s’emplaçarà a l’edifici "Can Magrinyá" i donarà servei a alumnes de tota la comarca

Falset tindrà un nova escola de música el curs vinent. Les obres d'adequació de l'edifici 'Can Magrinyà' avancen a bon ritme, tal com s'ha posat de manifest durant la visita del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, a la capital del Priorat aquest divendres. Precisament, la Diputació de Tarragona ha impulsat, a través d'una aportació de 100.000€ i de la redacció del projecte, la construcció d'aquests nous equipaments, que donaran servei a veïns de tota la comarca. Poblet ha visitat les obres acompanyat del diputat delegat de Cultura de la Diputació, Joan Olivella; del diputat Carles Ribé; l'alcalde del municipi, Jaume Domènech, i membres de la corporació municipal.

Amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats de la comarca del Priorat i d'impulsar-ne la formació musical de joves i infants, la Diputació de Tarragona va signar un conveni l'any 2016 amb l'Ajuntament de Falset per fer possible la construcció d'unes instal·lacions adequades per a l'Escola de Música de Falset, llargament reivindicades. Falset compta amb una escola de música estable des de l'any 1983, gestionada per l'Associació Musical Vila de Falset. L'escola té actualment 11 professors i una setantena d'alumnes de gairebé tots els pobles de la comarca.

Josep Poblet ha destacat que aquesta actuació s'alinea amb els objectius estratègics de la Diputació, atès que fomenta l'accés a l'educació, i en especial a la formació musical. L'objectiu final és que la música tingui el seu espai de desenvolupament arreu del territori.

Visita al Castell de Falset

Durant la visita al municipi també han visitat el Castell de Falset per conèixer el projecte museogràfic que s'hi ha projectat, tot coincidint amb la celebració el 2018 de "l'any de les reines nascudes a Falset". La Diputació també ha col·laborat en el finançament d'aquesta iniciativa.