divendres, 13 gener, 2017
El retorn de la pica baptismal, datada del segle XIV, serà un dels atractius que se sumarà a la Festa de l'Encamisada que se celebra aquest cap de setmana

El cap de setmana d’Encamisada tindrà enguany un nou atractiu. A la parròquia de Santa Maria s’hi podrà veure una antiga pica baptismal datada del segle XIV que el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) ha cedit a l’Ajuntament durant dos anys. Aquesta peça de marbre, en la qual s’hi poden contemplar els escuts de Falset i el Comtat de Prades, és una peça històrica de gran valor que formava part de l’antiga església del castell de la vila.

La cessió de la pica baptismal, que pertany a la col·lecció del MNAC, ha estat possible gràcies a un conveni signat pel museu i el consistori falsetà, amb l’objectiu que aquesta no sigui l’única vinculada a Falset que el museu cedeix per ser exposada de manera temporal en diferents espais del poble. De fet, en el cas de la pica baptismal, es preveu que després d’exposar-se a l’església, també es pugui exposar a la seu del nou Institut de Cultura i Patrimoni i al Castell de Falset.