dijous, 26 maig, 2016
Jaume Domènech, alcalde de Falset, destaca “la importància de poder tenir la competència d’una via al voltant de la qual s’hi articula bona part de la vida del poble”

El Ministeri de Foment i l’Ajuntament de Falset han pactat el traspàs de la N-420 al seu pas per la població. Aquesta ha estat una demanda reivindicada durant anys pel municipi, i en la qual l’equip de govern actual va focalitzar els seus esforços. De fet, des del moment en què es va iniciar la legislatura es van reprendre converses amb Alberto Hernández, titular de la Unitat de Carreteres de l’Estat a Tarragona, a qui es va traslladar la conveniència que la gestió del tram de la N-420 que travessa Falset recaigués en mans de l’Ajuntament.

Jaume Domènech, alcalde de Falset, subratlla que “assolir la competència d’aquesta via als seu pas per la població és molt important, ja que al seu voltant s’hi articula bona part de la vida del poble”. Domènech destaca que “fins ara, qualsevol projecte plantejat en aquest tram o qualsevol ús de la via durant dates assenyalades estaven supeditats a l’acceptació per part de Carreteres, i això no és gens pràctic ni té gaire sentit”. D’altra banda, l’alcalde recorda que com a Ajuntament “ja ens encarregàvem d’alguns dels manteniments que requereix la via, com la neteja, millores en la pavimentació i repintar els passos de vianants i altres senyalitzacions, per exemple”.

Tot i que encara no hi ha data per a la signatura pel traspàs de la competència, l’Ajuntament de Falset espera que aquesta no es demori i es pugui dur a terme en els propers dos mesos. D’aquesta manera, el consistori posaria fil a l’agulla a algunes actuacions que, entén, cal fer en els trams dels quals passar a ser titular, com millores en l’enllumenat, les voreres i els accessos a la població.