dimecres, 6 setembre, 2017
L’Ajuntament agraeix a la ciutadania el seguiment de la campanya d’estalvi d’aigua després que el consum s’hagi reduït prop d’un 20% aquest estiu

L’Ajuntament de Falset preveu connectar de manera imminent dos nous pous a la xarxa d’abastament d’aigua, amb la qual cosa dóna per finalitzada l’amenaça de restriccions que planava damunt la població arran de la sequera. Aquests dos pous, perforats d’urgència al llarg de les últimes setmanes, aporten un cabal continu de més de 20 mil litres l’hora. “Ara podem començar a estar tranquils, tot i que seguim sense baixar la guàrdia per mirar de trobar solucions definitives a llarg termini per al subministrament”, ha afirmat l’alcalde, Jaume Domènech.

L’estiu va començar amb l’Ajuntament de Falset llençant la veu d’alarma: els nivells d’aigua eren tan baixos en tots els pous, que el municipi podia veure’s obligat a prendre mesures dràstiques, com ara restriccions. En conseqüència, l’Ajuntament va impulsar una campanya de conscienciació ciutadana per a l’estalvi i l’ús responsable de l’aigua amb el títol: “SOS Aigua: tenim un problema”. En paral·lel, i mitjançant un programa de subvencions de l’Agència Catalana de l’Aigua, el consistori va optar per la recerca i exploració de nous pous que permetessin afrontar la greu situació de falta d’aigua amb més garanties.

Dos són els pous que han donat bon resultat. Un primer està situat al costat del polígon Sort dels Capellans i proporciona un cabal d’aproximadament 12.000 litres l’hora, amb una profunditat de 250 metres. El segon dels pous que s’ha obert està ubicat al barranc del costat del pavelló poliesportiu i proporciona un cabal aproximat de 9.200 litres l’hora, amb una profunditat total de 52 metres. Les analítiques de l’aigua han donat bons resultats, en tots dos casos, i per fer la connexió a la xarxa d’abastament ara tan sols falta l’autorització formal per part del departament de Sanitat de la Generalitat de Catalunya.

El regidor de Serveis de l’Ajuntament, Josep Rull, es mostra satisfet perquè “gràcies a l’aigua d’aquests dos pous nous ens garantim una tardor tranquil·la sense que haguem de fer restriccions i sense l’extrem d’haver de recórrer a l’abastament en cubes i camions”. Rull també insisteix a reconèixer que ha estat “molt important” el seguiment que la ciutadania de Falset ha fet de la campanya d’estalvi d’aigua iniciada a principi d’estiu, tenint en compte que el consum d’aigua al municipi es va reduir un 19% el juliol i un 24% l’agost en relació a l’any anterior. “Són reduccions de consum molt importants i, per tant, cal que agraïm als falsetans la implicació i la responsabilitat que han demostrat”, afirma.

Tot i haver parat el cop, el govern municipal creu que “no podem baixar la guàrdia”, en paraules de l’alcalde, Jaume Domènech. “Com Ajuntament, seguim explorant totes les solucions a llarg termini que tenim damunt la taula, com hem fet fins ara, i ens sumem amb entusiasme a la reivindicació per recuperar l’aigua del riu Siurana per a l’ús de la comarca del Priorat”, afegeix. 

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

21-05-18 10.00 h - Exercici de coneixement de la llengua catalana de nivell C1 a la Biblioteca municipal de Falset, situada al carrer de Baix número 41 de Falset.

29-05-18 10.00 h - Exercicis teòrics i pràctics,  a l’aula de la biblioteca auxiliar de l’Arxiu Comarcal del Priorat, situat a Falset al carrer Bonaventura Pascó sense número.

La Biblioteca Salvador Estrem i Fa de Falset informa que la setmana del 16 al 23 de juny romandrà tancada al públic, ja que es duran a terme reformes al magatzem.

D'altra banda, a partir del dia 25 de juny, serà vigent l'Horari d'Estiu.
Matins
De dilluns a divendres de 10 a 14h.
Tardes
Dimarts de 16 a 20h.

Consulta el calendari de cobrament d'Impostos i Taxes de l'any 2018 (Taxes i preus públics, Impost de Vehicles de Tracció Mecànica, IBI Urbana, IBI Rústica, IAE i Subministrament d'aigua).