divendres, 15 juliol, 2016
Comunicat de l'Ajuntament de Falset arran de la informació que circula pel poble en relació a la salubritat de l’aigua per al consum

Davant la informació que circula pel poble en relació a la salubritat de l’aigua per al consum, l’Ajuntament de Falset vol exposar els següents fets:

  • En cap cas es justifica una situació d’alerta. En cap moment, d’acord amb la consulta feta pel consistori a la cap del Servei de Protecció de la Salut, a la qual se li va fer arribar l’informe pertinent, els nivells del paràmetre Desisopropil atrazina, que es trobaven per molt poc fora dels límits, no suposaven un perill per a la salut. Tampoc suposaven cap perill els nivells del paràmetre Desetilatrazina, que es trobaven en els límits màxims establerts.
  • Quan l’Ajuntament de Falset va ser avisat de què el paràmetre Desisopropil atrazina estava per sobre dels límits, el problema que l’havia originat ja estava solucionat.
  • L’Ajuntament, tan bon punt va ser coneixedor de l’informe de Servei de Protecció de la Salut, i de mutu acord amb aquest, va sol·licitar una contranalítica, de la qual se’n tindran els resultats el dimarts 19 de juliol.
  • En aquest sentit, tot i que l’Ajuntament es troba a l’espera d’aquesta contranalítica, el Servei de Protecció de la Salut no ha proposat que es tanqui el subministrament d’aigua des d’aquesta xarxa.
  • En relació al problema, la causa d’aquest va ser una errada en el funcionament d’una vàlvula en el procés d’alineament de l’aigua del pou de Sant Gregori al Dipòsit de Sant Gregori, errada en el funcionament que va provocar que l’aigua no passés pels filtres de carbó del 13 juny al 7 de juliol.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

L'aigua és un bé escàs, fem-ne un consum responsable.

Recordem que les temporades d’hivern i primavera no han sigut especialment plujoses, causant la greu sequera que es pateix.
És recomanable controlar els consums d'aigua a casa i assumir hàbits que serveixin per revertir els efectes de la crisi de sequera que es pateix a tot el territori.

40 litres/dia/habitant

120 lites/dia

El consum responsable ens permetria estalviar aquesta quantitat d'aigua fàcilment.

FEM-HO POSSIBLE!

Agenda

03
set.
Ja podeu anar a buscar el vostre carnet de "Superlectures" a la Biblioteca municipal Salvador Estrem i Fa, al carrer de Baix 41 de Falset.