dimecres, 16 gener, 2019
El municipi celebra els dies 19 i 20 de gener una de les seves festivats més representatives, declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional de Catalunya

Falset viurà aquest cap de setmana, 19 i 20 de gener, l’Encamisada, una de les seves festivats més representatives. Declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional de Catalunya, l’Encamisada és una celebració directament relacionada amb la festivitat de Sant Antoni Abat, tot i que, a diferència d’altres festes similars, en aquest particular també s’hi rememora una llegenda que es remunta a la Guerra del Francès. Segons la tradició local, els falsetans van aprofitar una nit de boira per vestir-se de blanc, passar inadvertits i alliberar-se del setge al qual estaven sotmesos pels francesos.

Al llarg del cap de setmana els falsetans i falsetanes tornaran a vestir-se amb les robes tradicionals i recorreran els carrers del poble amb cavalleria i carruatges. Més d’una cinquantena de cavalleries hi participen en cada edició de la Festa.

Les desfilades, que encapçalaran la Colla de Dimonis i la Banda de Música Vila de Falset, s’iniciaran a les 19.30 h del dissabte i a les 11 h del diumenge. Partiran des del Celler Cooperatiu.

Enguany, l’Encamisada comptarà amb la presència de la pubilla de les comarques tarragonines, i la pubilla i l’hereu de les comarques lleidatanes. Aquests acompanyaran la pubilla, l’hereu, els fadrins i damisel·les de Falset, així com a la resta de Quintos, que s’encarregaran de portar el carro de Sant Antoni.

A banda, entre els actes del cap de setmana, també cal destacar-hi el pregó del dissabte al vespre (20 h), la benedicció dels animals i l’esmorzar popular el diumenge al matí (8.30 h) i la Missa Major de diumenge al migdia (11.30 h), en la qual es ballarà la Jota de Falset i es beneiran els Panets de Sant Antoni, que es posen a la venda un cop finalitza la missa.

L’Encamisada l’organitza el Centre d’Estudis Falsetans i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Falset, la Parròquia Sant Maria, Ràdio Falset, Cafès Novell-l’Espresso i Dinàmica Sonorització i Serveis Tècnics.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

L’Associació Musical “Vila de Falset” en col·laboració amb l’Ajuntament de Falset, organitza del 22 al 27 de juliol a Falset el I Curs Internacional de Clarinets. El curs el duran a terme Selvadore Rähni, Miquel Àngel Marín i Tuuli Rähni.

Agenda

25
jul.
En motiu de la cloenda del curs internacional de clarinet i música de cambra, l' Associació Musical Vila de Falset organitza el Concert de l’Orquestra de Cambra Catalana.
03
set.
Ja podeu anar a buscar el vostre carnet de "Superlectures" a la Biblioteca municipal Salvador Estrem i Fa, al carrer de Baix 41 de Falset.