dimecres, 16 octubre, 2019
La moció, aprovada en Ple extraordinari d’urgència, destaca que la sentència del Tribunal Suprem “suposa una vulneració dels drets polítics individuals de les persones condemnades, de les preses i exiliades polítiques, i una retallada dels drets i llibertats col·lectives”

L’Ajuntament de Falset va aprovar ahir per unanimitat i en Ple extraordinari una moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem en la qual es demana l’amnistia dels presos polítics catalans i en defensa del dret d’autodeterminació. La moció subratlla que amb aquesta sentència “la democràcia a l'Estat espanyol mostra símptomes inequívocs d’estar tocada de mort” i que “aquest ha estat un judici polític que mai s’hagués hagut de produir”.

La moció també destaca que la sentència “suposa una vulneració dels drets polítics individuals de les persones condemnades, de les preses i exiliades polítiques, i una retallada dels drets i llibertats col·lectives”. A més, constata que “les forces polítiques de l’Estat són incapaces de fer ús del diàleg com a instrument de resolució del conflicte”. La moció també reprova “l’actitud sostinguda de l’Estat espanyol, que ha dimitit de la seva responsabilitat de fer front i donar resposta a les demandes de la ciutadania, per via dialogada i pacífica”.

Per últim, la moció reivindica “justícia” i “la lluita antirepressiva, democràtica, pacífica i a favor dels drets i les llibertats”.

Per tot plegat, el Ple de l’Ajuntament de Falset adopta l’acord de manifestar “el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem” i reclamar “la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques, l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades”. També adopta el compromís “amb el dret a l’autodeterminació, dret polític fonamental recollit en tractats internacionals com la Carta de les Nacions Unides i el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics, signats també per l’Estat Espanyol” i exigeix “al govern de l’Estat espanyol que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament a les diferents institucions catalanes, així com les decisions i acords que se’n derivin”. A més, referma el compromís de l’Ajuntament “a treballar conjuntament amb el Parlament de Catalunya, del Govern de la Generalitat de Catalunya i convocar-nos a participar, com a representants legítims de la ciutadania, en una assemblea d’electes a favor dels drets polítics i la llibertat”, i l’adhesió “a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, tant a nivell nacional com internacional, i a convidar la ciutadania a participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i les llibertats”.

Foto: Radio Falset.