dijous, 29 setembre, 2016
Els assistents van poder comprovar de manera pràctica els avantatges d'utilitzar el servei de resolució de consultes lingüístiques Optimot i l'avenç de la traducció automàtica, i van conèixer de primera mà altres recursos que faciliten l'ús de la llengua catalana en l'activitat diària

Un total de 17 persones van participar dilluns passat en una sessió gratuïta sobre eines lingüístiques a Internet i al mòbil per escriure bé en català, organitzat pel Servei Comarcal de Català del Priorat en col·laboració amb l'Ajuntament de Falset.

La sessió es va adreçar al personal de l'Ajuntament de Falset i als comerciants, però també a la població en general i a professionals que tenen interès a conèixer les eines més útils per treballar en català amb garantia de qualitat. La sessió es va impartir a la sala d'actes de l'Ajuntament de Falset, i el consistori ja ha mostrat la seva voluntat de seguir treballant estretament amb el Servei Comarcal de Català del Priorat

Els assistents van poder comprovar de manera pràctica els avantatges d'utilitzar el servei de resolució de consultes lingüístiques Optimot, l'avenç que ha experimentat la traducció automàtica i van conèixer de primera mà altres recursos que es poden fer servir amb el telèfon mòbil i que faciliten l'ús de la llengua catalana en l'activitat diària.

L'Optimot és un cercador d'informació lingüística que ajuda a resoldre dubtes sobre la llengua catalana. Per mitjà de l'Optimot es poden consultar de manera integrada diferents fonts: Diccionari de la llengua catalana, Diccionari català- castellà, castellà-català; diccionaris terminològics... El funcionament és intuïtiu. Quan les opcions de cerca que ofereix l'Optimot no resolen el dubte lingüístic, es pot accedir a un servei d'atenció personalitzada.

D'altra banda, la traducció automàtica permet disposar ràpidament d'un text traduït al català a partir d'un original en una altra llengua. A més, pel que fa a la traducció del castellà al català, i viceversa, la qualitat de la traducció, força acceptable, suposa un estalvi de recursos molt considerable.

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

L’Associació Musical “Vila de Falset” en col·laboració amb l’Ajuntament de Falset, organitza del 22 al 27 de juliol a Falset el I Curs Internacional de Clarinets. El curs el duran a terme Selvadore Rähni, Miquel Àngel Marín i Tuuli Rähni.

Agenda

25
jul.
En motiu de la cloenda del curs internacional de clarinet i música de cambra, l' Associació Musical Vila de Falset organitza el Concert de l’Orquestra de Cambra Catalana.
03
set.
Ja podeu anar a buscar el vostre carnet de "Superlectures" a la Biblioteca municipal Salvador Estrem i Fa, al carrer de Baix 41 de Falset.