dilluns, 19 agost, 2019
Es tracta de quatre projectes, que comencen just després de la Festa Major i que han d’estar finalitzats el 15 de desembre, com a data límit

L’Ajuntament de Falset inicia avui (19 d’agost) les obres de quatre projectes inclosos en la tercera fase de la Llei de Barris, que ha d’estar enllestida abans del 15 de desembre. Tres projectes tenen a veure amb la rehabilitació de l’entorn de l’edifici de Cal Magrinyà, un espai que ara ja acull la Casa de la Música i la Biblioteca. Es tracta de la millora de l’espai urbà dels rentadors de la Font del Batlle, de l’adequació dels baixos de la Casa de la Música, de la pavimentació de l’inici del carrer Davall i, finalment, de l’arranjament integral del carrer Vallmoreres.

dilluns, 12 agost, 2019
L’Espígol, el Ball de Coques, la Batalla de Flors, el Correfocs, les cercaviles, els concerts, balls de nit i molts actes més destaquen en un programa pensat per a tots els públics

La Festa Major de Falset arrenca aquest dimecres 14 d’agost, i ho fa amb un complet programa d’actes per a tots els públics.

dilluns, 12 agost, 2019
Després de les passades eleccions, l’alcalde en representació del seu equip de govern, no ha volgut deixar passar l’oportunitat de donar a conèixer les propostes i projectes per al municipi de Falset. Així ho ha fet en la profitosa reunió mantinguda amb la senyora Noemí Llauradó, nova Presidenta de la Diputació de Tarragona per la legislatura 2019-2023. Aprofitant l'avinentesa, vam felicitar a la senyora Noemí Llauradó Sans pel seu càrrec. Serà recordada per fer història en ser la primera dona que s'ha convertit en presidenta de la Diputació de Tarragona. L’Alcalde Carlos Brull i tot l’equip de l’ajuntament de Falset li desitgem molts encerts i un molt bon mandat.
dijous, 8 agost, 2019
Entre altres, s’ha canviat la ubicació d’una parada d’autobús, s’han instal·lat reductors de velocitat i s’han habilitat noves zones de càrrega i descàrrega

L’Ajuntament de Falset ha dut a terme aquestes darreres setmanes diverses modificacions a la via pública. La més destacada és el canvi d’ubicació d’una de les parades d’autobús, la que es trobava a l’avinguda Priorat (al costat de la plaça de les Escoles) i que ara s’ubica al carrer Miquel Barceló. D’aquesta manera, les parades en els dos sentits de les línies de transport, com la que connecta amb l’Institut, es troben ara davant per davant al mateix carrer.

dilluns, 5 agost, 2019
Comencen les obres de connexió a la xarxa del pou dit la Benita, que contribuirà a garantir l’abastament d’aigua

Aquest dilluns han començat les obres de connexió a la xarxa d’un nou pou (dit de la Benita), que representarà un important reforç per al subministrament d’aigua al municipi de Falset. El pou, que està situat al costat del polígon Sort dels Capellans, proporcionarà un cabal d’aproximadament 12.000 litres l’hora, i ha superat tots els controls analítics que permeten garantir la qualitat i salubritat de l’aigua que se n’obté, en haver-se perforat i segellat l’extracció a més de 38 metres de profunditat.

dijous, 1 agost, 2019
L'acte de signatura ha comptat amb la presència de l’alcalde de Falset, Carlos Brull, com a representant del municipi on el 2016 va iniciar-se aquest programa de caire social que ara es fa extensiu a tots els municipis de la comarca del Priorat amb una major dotació pressupostària

El Consell Comarcal del Priorat i l’Obra Social “la Caixa” van formalitzar dijous un acord de foment de la participació en activitats extraescolars d’infants i adolescents en situació de vulnerabilitat, que té com a principal objectiu afavorir la seva integració social. La signatura de l’acord (que recull la fotografia adjunta) va anar a càrrec del president del Consell Comarcal, Xavier Gràcia, i de Tatiana Caro, directora d’Institucions a Tarragona de CaixaBank, amb la presència de l’alcalde de Falset, Carlos Brull, com a representant del municipi on el 2016 va iniciar-se aquest programa de caire social que ara es fa extensiu a tots els municipis de la comarca del Priorat amb una major dotació pressupostària.

dimarts, 30 juliol, 2019
El ple de l’Ajuntament en va aprovar ahir el reglament, ara és l’alcalde qui ha de proposar el nom de la persona que se’n farà càrrec

L’Ajuntament de Falset es dotarà d’un Síndic/a Municipal de Greuges després que el plenari aprovés ahir el reglament que regula aquesta figura i les seves atribucions. Aquesta és el primer cop que l’Ajuntament de Falset compta amb una figura d’aquest tipus, que té com a funció “la defensa dels drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns del municipi”. Un cop aprovat el reglament, l’alcalde, Carlos Brull, haurà de proposar el nom de la persona que se’n farà càrrec, prèvia consulta amb els grups municipals i les entitats de la localitat.

divendres, 26 juliol, 2019
L’actuació projectada a davant el centre educatiu s’executarà aquest mes de juliol, i la rotonda que s’ubicarà al polígon s’iniciarà al setembre

L’Ajuntament de Falset ha concretat amb la Diputació de Tarragona l’inici de les actuacions per millorar la seguretat dels usuaris de l’INS Priorat, ubicat a la carretera de Porrera. Aquestes tasques de millora, llargament reivindicades a nivell local, consistiran en la instal·lació de reductors de velocitat i en un pas de vianants, que connectarà la zona d’aparcament amb el centre educatiu.

L’actuació, que s’iniciarà el dimecres 31 de juliol, millorarà la mobilitat i la seguretat dels usuaris de l’Institut, professorat i estudiants, en un punt en el qual no hi havia cap zona de pas definida. Carlos Brull, alcalde de Falset, afirma que “aquesta és una mesura que no es podia demorar més, per això hem insistit en el fet es dugui a terme ara, a fi que a partir del primer dia del nou curs se’n puguin beneficiar els nombrosos usuaris d’un centre en el qual s’imparteixen classes d’ESO, Batxillerat i cicles formatius”.

Actuacions de millora en dos camins de Falset
dimarts, 23 juliol, 2019
L’Ajuntament de Falset ha executat les tasques de desbrossament del camí de les Esplanes i ha col·laborat amb els veïns en la pavimentació d’un tram del camí dels Masos

Aquest mes de juliol s’ha procedit al condicionament de dos camins de Falset. D’una banda, l’Ajuntament de Falset ha dut a terme el desbrossament dels vorals i el barranc del camí de les Esplanes, un dels camins més transitats de la població, ja que la zona concentra un bon nombre de masies i finques. L’actuació s’ha executat al llarg de tot el camí, que passa per davant del cementiri i connecta amb la carretera de Bellmunt del Priorat.

dijous, 18 juliol, 2019
La regidora de l’Ajuntament de Falset, Rosa Poy, i la resta de representants municipals han destacat en el transcurs de la trobada els valors d’un projecte transversal, que té incidència en l’àmbit del comerç, la cultura i el territori

La regidora de Cultura, Patrimoni i Educació de l’Ajuntament de Falset, Rosa Poy, ha participat aquesta setmana en la reunió amb la consellera de Cultura de la Generalitat, Mariàngela Vilallonga, per tractar el projecte de la Xarxa de Barris Antics. Un dels motius de la trobada rau en el fet que, a partir d’ara, la conselleria de Cultura substituirà la de Territori en la tasca de donar cobertura al projecte. En aquest sentit, els representants dels municipis que hi participen, com ha estat el cas de Falset en els darrers quatre anys, han fet valer davant la consellera els valors d’un projecte transversal, que té incidència en l’àmbit del comerç, la cultura i el territori.

Comparteix

Avisos

L'aigua és un bé escàs, fem-ne un consum responsable.

Recordem que les temporades d’hivern i primavera no han sigut especialment plujoses, causant la greu sequera que es pateix.
És recomanable controlar els consums d'aigua a casa i assumir hàbits que serveixin per revertir els efectes de la crisi de sequera que es pateix a tot el territori.

40 litres/dia/habitant

120 lites/dia

El consum responsable ens permetria estalviar aquesta quantitat d'aigua fàcilment.

FEM-HO POSSIBLE!

Agenda

03
set.
Ja podeu anar a buscar el vostre carnet de "Superlectures" a la Biblioteca municipal Salvador Estrem i Fa, al carrer de Baix 41 de Falset.