dijous, 9 maig, 2019 - 10:00 a divendres, 10 maig, 2019 - 20:00

Impulsat per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat, i organitzat per l’Observatori del Paisatge de Catalunya, el Simposi Internacional “Paisatge, Agricultura i Dona” es planteja en el context de la Candidatura del paisatge agrícola del Priorat-Montsant-Siurana a la UNESCO. L’objectiu del simposi és propiciar l’intercanvi i el debat amb altres paisatges agrícoles d’arreu del món amb els quals compartir criteris de valors, de model i de governança.

Durant aquests dos dies, el Simposi, que tindrà lloc a Escaladei, comptarà amb ponents de procedència ben diversa i amb una presència majoritària de dones. Des de Burkina Faso i el Marroc, fins a Cuba i Honduras, passant per diversos països europeus i representants de Galícia i el País Basc, entre altres.

D’altra banda, hi haurà també ponències vinculades a  universitats, associacions i institucions com  ara UNESCO, FAO, SIPAM, CIHEAM, i relacionades amb experiències en la gestió, la pràctica agrícola directa, la investigació o l’activisme, per citar-ne alguns exemples.

Es podrà conèixer de primera mà les experiències de cooperatives de dones, la gestió de paisatges culturals de la Unesco, iniciatives relacionades amb l’agroecologia, models del banc de terres i treballs sobre alimentació, comercialització, etc. En totes les sessions es preveu un temps de debat amb els assistents. També s’han programat  visites guiades per fer conèixer als participants el paisatge cultural agrícola que els acull i al qual serà dedicada la darrera sessió del Simposi.

Al web els interessats poden consultar el programa complet i formalitzar també la seva inscripció. En aquest sentit, cal recordar que les places són limitades i és imprescindible inscriure-s’hi prèviament.

El Simposi s’adreça a un públic molt divers: habitants del Priorat, de la resta de Catalunya i de l’Estat espanyol, de la Mediterrània i de la resta del món, relacionats amb l’agricultura i el paisatge en general. Des de pagesos fins a especialistes en els eixos temàtics que el Simposi planteja, com també les institucions i les administracions nacionals i internacionals responsables de les polítiques sectorials en aquests àmbits. Hi haurà servei de traducció simultània en català, castellà, anglès i francès.

Impulsat per la Comissió del Paisatge i la Sostenibilitat del Priorat, i organitzat per l’Observatori del Paisatge, el Simposi té també el suport del Consell Comarcal del Priorat, l’associació Prioritat, la Diputació de Tarragona i els següents departaments de la Generalitat de Catalunya: Cultura; Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació; i Territori i Sostenibilitat. 

Per a més informació:

Pàgina web: http://pad.catpaisatge.net/

comunicacio@priorat.cat / pad@catpaisatge.net

Telèfon de premsa: 972273564 / 661048582

#SimposiumPAD #UnescoPriorat

En cas d'emergència ...
informació de contacte ► 

Comparteix

Avisos

L’Associació Musical “Vila de Falset” en col·laboració amb l’Ajuntament de Falset, organitza del 22 al 27 de juliol a Falset el I Curs Internacional de Clarinets. El curs el duran a terme Selvadore Rähni, Miquel Àngel Marín i Tuuli Rähni.

Agenda

25
jul.
En motiu de la cloenda del curs internacional de clarinet i música de cambra, l' Associació Musical Vila de Falset organitza el Concert de l’Orquestra de Cambra Catalana.
03
set.
Ja podeu anar a buscar el vostre carnet de "Superlectures" a la Biblioteca municipal Salvador Estrem i Fa, al carrer de Baix 41 de Falset.